jordad.

image

Jag har verkligen inte trailat mycket i sommar och höst. Varit ute i skogen ja, men inte upptäcktssprungit som ifjol. Inte idag heller, men kom mej iväg i alla fall. Med tunga ben. Mycket tunga. Sjukt seg träningsvärk av veckans Stronglifts och kettlebellslungandet. Springhunden yrde omkring som galen, drog än hit, än dit. Tittade irriterat på mej där jag snubblade omkring i andra ändan av kopplet.

Kom mej iväg en timme för sent. Solen hann värma på och låg precis i ”bländläge”. Flimrade mellan träden och stack i ögonen där den kom åt. Jag blir alltid rädd för migrän när ljuset flimrar sådär, men försökte titta neråt så mycket det bara gick och klarade mej. Svettigt blev det hursomhelst. Shit, vilken värme det är om dagarna nu! Nästan frost om  nätterna och uppemot plus tjugo på eftermiddagarna. Indiansommar?!

image image

Snart exploderar färgerna också. Det är redan på gång. Och det doftar så gott! Mättad skog, pors och ljung. Däremellan någon rutten svamp, som stinker död och elände. Jag älskar allt. Även de jobbiga partierna idag, då benen bara kved och huvudet gnällde. Jag har inte hälften av mitt pannben då jag springer på asfalt och väg, då är det bara trist och jag ger upp löjligt lätt. I skogen kirrar jag både att krascha helt av trötthet och gnällskalle – då stannar jag bara en stund, andas och ser mej omkring. Laddar om och fortsätter. Kommer i princip alltid hem och är glad.

image

Hade jag sprungit mina elva kilometer på väg idag, hade jag kommit hem både sur och besviken. Nu var jag både trött, onödigt varm och stel när vi svängde in på gården, men ändå nöjd. Påfylld och återhämtad i energi. Jordad, helt enkelt.

Annonser

4 reaktioner på ”jordad.

 1. Fantastiskt, inspiration på hög nivå. Man vill ut, ut, ut! Tack och kram!

 2. Härliga foton. När det känns så där tungt får man försöka ta det lugnt och njuta ändå.
  Jag älskar doften nu på hösten. Det luktar blött och fuktigt och ”lugnt” på något sätt. :-)

  Kram M

  • Så är det. Tror det gör bara gott att ”tvingas” ta det långsamt och lugnt ibland, så man verkligen hinner ta in naturen. Annars blir det ytterligare en sak, som bara svischar förbi!
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s