våga låta människan bygga upplevelsen.

Så kom dagen då vi yogade och åt indiskt. Jag gillar sånt. Att arrangera, testa och kombinera och vet ju sedan förut att yoga och mat går alltid hem. Alltid. En söndageftermiddag är dessutom helt perfekt för ändamålet. Det finaste är att känna hur yogacommunityn växer av sådana här happenings, yogisar förenas och upplever tillsammans. Taket är högt och man lyfter varandra. Tror att också kockarna kände av det igår – hur vi uppskattade deras jobb och hur vår (yogiska) inställning satte prägel kring middagsbordet. Dessutom var det så himla gott!

indianfood

Vegetarisk biryani, en linsgryta och en okragryta. Chapatibröd och smaksatt yoghurt. Himmelsk kulfi (tänk len glass) och söt chai, som efterrätt. Alltså. Vad säger man. Tack tack tack. Så gott och så intressant. Vi testade dessutom att äta med fingrarna – med varierande resultat.

Det behöver inte vara så komplicerat. Det behövs inte så mycket yttre attribut för att något ska bli lyckat. En upplevelse kommer inifrån och den växer ju fler man är. Se bara till yogan, hur man yogar sida vid sida och ävenom man gör en högst personlig resa, så bär man varandra och andas tillsammans. Vårt yogarum är inte stort, det är inte utsmyckat och egentligen inte särskilt yogiskt alls, ändå är det precis rätt för oss. Gamla plankor till golv och ribbstolar på väggarna från forna dagar. Det är avskalat, men vi värmer det i yogan.

Och igår. I köket stod kockarna medan vi yogade. De dukade upp i stora salen. Enkelt och utan krusiduller. Vi åt tillsammans, pratade och skrattade. Det behövdes inget mer, för vi värmde rummet och stunden bara genom att vara där. Tillsammans. Med kladdiga fingrar och linsgryta all over the place.

Tänker att vi borde komma ihåg oftare att dendär jakten efter perfektionism inte leder någonstans. För det är när man bygger på det som redan finns, som under sker. Faktiskt. Våga tänka smått och våga låta människan och mötet bygga upplevelsen. Inte fastna i att det måste vara fixat och piffat till tusan.

WP_20150913_18_48_40_Pro

När jag körde hem var magen mätt och jag bara log. Så glad över allt det som sker i mitt liv just nu och alla sköna människor, som berikar det. I min blåögdhet (bokstavligen också) tror jag på ringar på vattnet och att man behöver börja med sig själv. Jag hade inte för mitt liv kunnat föreställa mej för tio år sedan att jag skulle ha kunnat skapa den yogacommunity, som nu finns. Jag drömde och fantiserade om eget yogacenter och slog nästan knut på mej själv i jakten på att få ordnat allt utifrån in. Nu ser jag väldigt konkret hur det idoga, dagliga arbetet ger frukt aka arbetet inifrån ut. Min egen yogapractice och hur den förändrat min syn på hur livet faktiskt är, och att min egen insats inte behöver vara att jag ger upp mej själv.

Tänk. Från min lilla yogamatta har jag byggt mitt yogaliv. All inclusive.

Det är inte stort och jag äger inget yogacenter, men jag äger något mycket större och mer värdefullt. Jag är rik på upplevelser och det finns ingen eller inget som är för litet, allt räknas och varje andetag för mej och min community framåt. Det är lite magiskt. Vill jag påstå.

DSC_1980

Så vill jag också dela med mej av ett foto, som fina Marie ♥ tagit, från mitt möte med Gurmukh. För det symboliserar något viktigt för mej – hur det går att ta sig dit man vill, om man verkligen vill. Och det är inte pengar och piff som tar en dit, det är den inre, andliga powern. Och det är den jag hoppas ska få fortsätta växa här på min plätt på jorden, i mitt community, för ur den sortens power föds massor av bra saker. Väldigt bra saker. Sat Nam.

Annonser

10 reaktioner på ”våga låta människan bygga upplevelsen.

  1. Wow, din power känns ända hit! Vilka fina bilder, så vackra blå ögon. Kram

  2. Så rätt, så fint. Som du säger,det behöver inte vara så mycket runtomkring, bara man ses. Vill man så går det. Och vilken fin bild på dig och Gurmukh <3

  3. Amen på det! Fina bilder och sann text! Kram

  4. Du har kommit långt, att våga bygga från andra hållet och inse att det är rätt. Vilken fin upplevelse, både din egen dag och den med Gurmukh.

  5. Fint skrivet av en klok kvinna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s