en detox jag gärna hade varit utan.

200915-084000

Jag hade nog tänkt att nästa inlägg jag skriver är om min upplevelse av Nirinjan Kaurs workshop och konsert i Helsingfors igår. Så blev det inte. Istället blev jag hemma med min mage. Ja, jag blev magsjuk på fredagkväll och gudarna ska veta att det är ungefär det sista jag önskar någon. Säkert tio år sedan sist och det får gärna gå tio år till. Lördagen gick åt att samla ihop spillrorna av mej själv och jag bestämde mej rätt omgående att något Helsingfors blir det inte. Bara tanken på att behöva åka tåg i timtal och yoga på det och inte veta om magen tänker hålla ihop eller inte, nej tack.

Lite ledsen är jag förstås, men samtidigt har jag väldigt lätt för att släppa taget när något så tydligt inte är tänkt att bli av. Det är liksom mot naturlagarna att trotsa en sjuk kropp. Då får det vara hur viktigt det vill, men hälsan står över allt anser jag. Och inte minst – jag vill inte vara den som naivt går ut bland folk och sprider virus. Usch.

Att det sen var en häftig och kort variant, och att jag redan på söndagkväll var en relativt normal människa igen är bara att tacka och ta emot. Som sagt, det får gärna gå tio år, helst det dubbla, innan jag gör denna detox igen.

Jag fick i alla fall läst igenom internätet, pysslat med mina änglakort, verkat av både film och tv-serier på löpande band och knaprat på knäckebröd i sängen (något jag ångrar från djupet av mitt hjärta) i helgen, samt upplevt kroppens högljudda protester av halvliggande läge. Hur kan folk sitta still så mycket som de gör utan att gå sönder är en gåta för mej! Jag går sönder efter en dag i sängen. Jag står hellre på huvudet.

Annonser

13 reaktioner på ”en detox jag gärna hade varit utan.

 1. Å krya på dig!!! Kramar

 2. Skönt att höra att detoxen var av snabbt övergående natur. O ja, det får gärna dröja längelänge mellan varven. Eoner, helst.
  Åz

 3. Tänk att kroppen tar sig en detox – bara sådär! Skämt åsido, skönt att du mår bättre, trist med Helsingfors men allt har någon slags mening. De där änglakorten börjar intressera mig och så fnissar jag lite åt din avslutning. Står hellre på huvudet! Krampårej!

  • EN fördel med denna sortens detox är att det absolut känns relevant att äta ”bra” efteråt ;)
   Och ja, änglakorten kan jag rekommendera. Finns många olika att välja på och jag fick rådet att gå på intuitionen om vilka jag skulle välja. Valde absolut rätt! Tyckte ju först att det var lite ”flummigt”, men efter en föreläsning om änglarna, så fastnade jag och det är jag glad för. Tarotkort, däremot, intresserar mej inte (ännu).
   Kram!

 4. Usch vad jobbigt! Skönt att det var snabbt övergående i alla fall!

 5. Åh fya!!! Vet vad du menar. Vidrigt! :-(

  Tyvärr går det inte 10 år mellan mina magsjukor. Har jag tur klarar jag mitt något år eller max två innan jag ”råkar” pussa barnen lite för mycket, under vinterhalvåret…. :-P

  • Jag har spyfobi och överlevde bara knappt småbarnsåren, blev illamående bara jag hörde om andras barn som kräktes. Fyfyfy. Vågade knappt gå utanför huset mitt i vintern, när eländet härjade som värst! Liiiiite bättre har jag blivit på att hantera det ;)

 6. Åhh stackars dig! Det är hemskt med magsjukan. Jag fick också en ofrivillig detox i söndags, ska skriva om det snart. Stor Kram

  • Läste precis om din variant, den är värre än den jag hade… huvudvärk OCH ”oral detox” är ingen kombo att gilla nånstans! Usch!
   Kram och glad att vi överlevde!

 7. Skönt att höra att du mår bättre nu och hoppas vi slipper flera ”överraskningar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s