hjärtats sång.

WP_20150926_14_50_11_Pro

Så var den igång. I det vackra huset på Strandgatan i Vasa. Den första svenskspråkiga kundaliniyogalärarutbildningen i Finland. Samma utbildning som jag själv gick i Umeå 2011-13, med samma lärare och med samma upplägg. Det känns helt fantastiskt! Så glad att det lyckades denna gång, tredje gången gillt. Det var dags nu.

WP_20150925_09_08_02_Pro(1)

WP_20150926_15_40_00_Pro(1)

Det känns alldeles speciellt att jag får vara med och starta igång den. Tänker att det absolut var en mening med att den inte blev av när jag själv skulle gå den, utan fick ta mej till Umeå, för nu får jag istället en ny upplevelse – en bonus. Jag kommer inte vara med alla träffar, men kommer sticka mej in någon dag ibland. Och såklart fortsätta hjälpa till när det behövs. En sann ynnest. Tacksamheten och glädjen är stor. Mitt hjärta sjunger.

WP_20150925_17_33_35_Pro

WP_20150925_19_58_20_Pro

På fredagkväll fick jag dessutom sätta mej till dukat bord hos en yogavän, ljummen septemberkväll på en balkong med utsikt (minst sagt). Vi pratade medan solen gick ner. Om allt. Och om yogans slingrande väg. Samtal som alltför sällan blir av och som är så nödvändiga och livgivande. Så glad över dessa hjärtevänner i mitt liv. Mitt hjärta sjunger.

WP_20150926_14_45_30_Pro

Gårdagen bjöd på dånande septembersol. Lunchen var extra lång, eftersom yogisarna hade en viktig uppgift att utföra under bar himmel. Själv fick jag en skön stund ute. Passade på att fylla lungorna med syre och ögonen med ljus. Uppfylld och upprymd över den resa, som jag såhär initialt får vara med om. Förstår nog inte riktigt att det är sant. Låter kanske som om jag överdriver, men det är stort. Riktigt stort.

När jag för ungefär tretton år sedan trevade igång min egen yoga, så fanns ingenting här. Ingenting. Nu blommar yogan alltmer och nu drog den första lärarutbildningen igång, och dessutom inom en tradition som verkligen bara är i sin linda här ännu. Hur mycket kommer den inte att växa?! Mitt hjärta sjunger Wahe Guru!

Fast det kanske allra vackraste med dagarna var att jag äntligen fick min mala. Jag har letat sedan jag själv gick utbildningen och ”alla andra” köpte sin mala utan att behöva fundera så mycket. Maja, en av lärarna, knyter otroligt vackra och kraftfulla smycken, och nånstans visste jag att hon skulle ha med just min mala till Vasa. Och det hade hon. Tänk, i fyra år har jag letat både aktivt och omedvetet och nu har jag det i min hand.

WP_20150926_14_49_05_Pro

WP_20150926_14_48_43_Pro

Jag ville ha en mala, som ska hjälpa med att fortsätta jobba med min mjukhet. Som ska fortsätta slipa ner de vassa kanterna. Som ska stärka mitt hjärtchakra och bära mej genom tvivel. Jag såg direkt när Maja lyfte fram det rosa smycket med det keltiska hänget, att det var det jag letat efter. Fick gåshud när jag trädde det på mej och ännu mera när jag läste vad det heter, Heartsong, och vad det är det knutet med för intentioner. Balans i hjärtat och auran. Balans med inre läraren.

För är det något som jag hela tiden kommer tillbaka till så är det hjärtat. Min svaga punkt. Min starka punkt. Mitt allra mest komplexa chakra. Den inre kamp, som hela tiden utspelas inom mej. Något som jag inte alltid pratar om och som kanske inte ens syns utanpå, något som är ytterst privat och inte alltid bekvämt att dela med sig av. Just denhär specifika malan känns som en vändpunkt, ett målsnöre, eller hur jag nu ska uttrycka det. Som hjärtats sång faktiskt. En symbol för allt det jag kämpar för, men som också manifesteras genom till exempel att jag får vara med om detta stora som händer inom kundaliniyogan här. Här i min trakt. Äntligen, äntligen.

Mitt hjärta sjunger.

Annonser

17 reaktioner på ”hjärtats sång.

  1. Låter underbart allt :)

  2. ❤️️❤️️ Helt enkelt.

  3. Åh! Allt kommer när det ska.
    En kram från hjärtat <3

  4. Åhh så fint skrivet och glad för din skull & lite förundrad att jag har tänkt så mycket på hjärtat i helgen och så läser jag här nu.. Kram

  5. Åh för allt det du skriver om! Att hitta sin plats, att det faller på plats. Enkelhet och hjärtats väg. Kram!

  6. Vilket fint inlägg! Blir alltid så inspirerad av dig och din yoga även om min egen yoga hittills bara består av korta program hemma med hjälp av youtube :) Om du vill springa en runda någongång när du är i Vasa så får du gärna höra av dig. Jag bor i huset bakom Wasa yoga center så det skulle vara nära :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s