omhändertaget.

WP_20150929_18_37_48

Höst innebär för mej att vakna. Särskilt nu när jag har de mest intensiva veckorna bakom mej. Det kravlösa i att naturen förbereder vila och min lilla plätt på jorden inte längre är beroende av mina dagliga omsorger, utan jag kan med gott samvete dona med annat än gräsklipparen, ogräshackan och sekatören. Och så är det ju så vackert. Så grannt, som vi säger här. Jag älskar höstens höga luft och klarheten i energin.

Med detta kommer beslutsamhet. I mej. Jag vaknar ur sommarens värmedvala och tröghet. Jag kavlar upp ärmarna, tycker en massa och vill en massa. Engagerar mej. Låter min drivkraft blomma. Inte så att jag luras boka min kalender full igen, utan mer att jag tar itu med sådant som är viktigt för att min vardag och mitt liv ska vara skönt att leva.

Min sadhana har äntligen kommit på fötter. Efter en svacka sen i våras nångång. Det var som om någon eller något tryckt in knappen igen. Allt motstånd, allt tvivel, allt det som varit i vägen är inte längre där. Kvar finns en beslutsamhet och hängivenhet, som gör att jag bara väntar på att det ska bli morgon så jag får ta min kalldusch och sen tona in i yogan. Ja, kallduschen som jag älskar, men som jag många gånger prioriterar bort av olika skäl (allt utom att det är kallt faktiskt!) som tid, vattenslöseri och väckning av hela huset. Men nu gör jag det, så effektivt och tyst jag bara kan! Kriyan som är en riktig genomkörare, mjuk och stabil på samma gång. Pranayam och meditation i väl avvägd mix, som avslutning. Love it.

Och vet ni. Jag fick precis nys om att mina lärare, Maja och Viveka, fått den fina utmärkelsen som årets lärare via Kundalini Reserach Institute (KRI), Wahe Guru!

När sadhana sitter. Sitter som berget. När allt är omhändertaget genast jag kliver upp, så har jag en helt annan sorts energi med mej resten av dagen. Och tid. Kliver jag upp i tid, så ger det mej mer tid hela dagen. Enkel matematik. Och äntligen får jag stillat min längtan att springa i skogen igen och lyfta detdär skrotet, som jag tycker är så himla kul. Orken och lusten är tillbaka. Ändå inget överdrivet och inget måste någonstans, bara den sköna rörelseglädjen och endorfinkarusellen som placerar guldkant på den gråtristaste, blåsiga höstkväll. Eller bara kolla på Kalle och bli rörd till tårarna av hans sätt att vara och förmedla det han gillar mest av allt. Den enkla glädjen, den sanna glädjen.

När rörelsen finns där, yogan, medvetenheten… ja, allt, då är det lättare att orka med det andra också. Det som skaver och det som kräver att man ryter till. Putta omkull den förvridna världsbilden som råder med hjälp av Hans Rosling till exempel – och samtidigt bli upplyst själv. Ringa obekväma telefonsamtal och reda upp sådant som blivit på hälft. Ta strid för maten (typ våga vägra kött) och vara lite besvärligt krävande i olika sammanhang. Rensa i röran hemma och få mer utrymme att andas på köpet. Vara mitt i livet och ta ansvar, inte smita undan. Möta. Bemöta.

Och på lördag har jag tid till massage. En skön ayurvedisk behandling för ansikte och överkropp, som lär kallas Ajara och är både avstressande och välgörande. Kan knappt vänta.

Livet är omhändertaget. Helt enkelt.

Annonser

13 reaktioner på ”omhändertaget.

 1. Just nu är jag lite ”off”. Tror (på riktigt) att jag behöver fokusera mer på yogan. (Varför är det så svårt,.. Det BORDE verkligen inte vara det. Älskar ju det)!
  Men i övrigt och ”normalt sett” håller jag med dig. Älskar hösten och ”nystarten” den ger. Färgerna, friskheten, klarheten och kravlösheten. Den ger energi.

  Kram M

  • När det kommer till yoga (och träning och allt annat…) så behöver hjärtat vara med. Den inre övertygelsen behöver stå över alla aber, men och kanske. Litegrann som Kalle ;) säger: för att börja träna, behöver man börja träna. Så just do it, Malin, sätt dej på mattan ♥
   Kramkram!

 2. Åh! Känns lite igen :-) Yey för ”det där andra”, det inspirerar att göra detsamma. Ayurvedan kom till mig på andra sätt igen igår, undrar om det är hösten? Njut av att bli omhändertagen <3

  • Höst står för förändring och vila, en kombination som jag tycker bättre om än vårens förändring och ”go go go” :)
   Kram och hoppas du också blir omhändertagen ♥

 3. Ja vad kan jag säga mer än WORD och AMEN på det!
  Kanske har jag inte lika mycket energi som du har just nu, men jag känner av den mer ändå. Hösten är en underbar årstid. Kanske till och med den bästa (även om jag inte alltid vill erkänna det).
  Njut ordentligt i helgen!
  Kram <3

  • Energi är ju rätt långt en färskvara och inget som bara fylls på – du har haft mycket att grubbla i det senaste så inte undra på att du känner att du inte är i din fulla kapacitet! Kram och keep up, och se till att få lite skön massage av gübben eller så ;)

 4. Du är så klok, tack!

 5. Nu kommer jag här och är ful och säger att jag AVUNDAS dig kraftfullt. Och ja, gläds med dig, verkligen, lika kraftfullt. Jag önskar mig just det du beskriver. Vilken fin tid du ger dig själv! Inspirerande. Och så värd det!

 6. Sant sister! Jag är här och läser, lär mig något av dig varje gång, känner ofta att du visar vägen, klargör och skalar av. Tack! Hoppas få höra mer om den där massagen. Kram <3

 7. Wahe guru, helt enkelt! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s