fredagströttma och lite agneta.

7_10_201517_52_51

Nä, här är det inte mycket till liv. Tror jag skrev något om att det skulle vara lugna, fina veckor ett tag nu. Måste ha varit något som tog över min kropp just då, för det har nog inte riktigt planat ut som jag tänkt. Inga måsten egentligen, men tomrummen har nu bara fyllts ut i kalendern. Blir inte mycket till skrivet här då. Blir inte så mycket lata kvällar i soffan heller. Så idag är jag faktiskt riktigt trött. Fredagstrött.

Har fått rå om mej själv hela veckan, gräsänka då maken är borta i jobbet, och lyxat till det med aptidiga morgnar och extra lång sadhana. Får skylla mej själv, men det är litegrann som en kär yogasyster brukar säga – att vara yogi är som att ha en liten fest varje morgon, eller hur Marica? Och den festen missar jag ogärna, fast det innebär att jag är extra trött när fredagen väl kommer. Men så värt.

sjödin

Gårkvällen innebar också lite fest. Agneta Sjödin var i stan. Hon är en kvinna, som jag alltid följt lite extra, särskilt sedan hon började skriva. Det finns något storhjärtat över henne och hennes resa från dålig självkänsla och en del stötar i livet, till att starkt träda fram. Det är inspirerande.

WP_20151008_19_35_02_Pro

”Vi accepterar den kärlek vi tror vi förtjänar”…

…står det på bilden. Och jag fastnade för det. Liksom Agneta gjort. Att vi nånstans bakom vår dåliga självbild och -känsla, tror att vi ska acceptera vad för sorts kärlek som helst. Även den som bryter ner oss. Det är inte förrän vi vet var vi har oss själva, känner oss själva, och faktiskt ärligt tycker om oss själva, som vi klarögt ser vilka kärlekar som är sanna i vårt liv. Hm, det var nog kanske det jag allra mest tog med mej.

Och imorron fyller min dotter femton år. Det är både häftigt och lite konstigt. Allt har sin tid, men är ärligt glad att småbarnsåren är över för gott. Tacksam över att hon är hon. Tacksam över att hon börjar ta små steg mot ett eget liv och identitet. Så spännande att följa.

Välkommen helg.

Annonser

4 reaktioner på ”fredagströttma och lite agneta.

 1. Så du var en sväng till Nykabi :) I boken jag läser Elaine Eksvärds vardagsmakt, där har hon Agneta som ett exempel på en person som tycker att alla är lika viktiga och som verkligen lyssnar på allt du har att säga med samma intresse. Hon skrev ju också i sin bok att hon ser alla hon möter som en lärare. Det tycker jag är fint, något som jag ska bli bättre på.

  • Japp, tänkte att du kanske också hade varit där om du inte varit krasslig?! Väldigt bra beskrivning av Elaine där! Agneta berättade särskilt om detdär med att hon strävar efter att se alla hon möter som lärare – och det var via Paolo Coelho som hon fick uppmaningen att fokusera på det under ett halvt år.
   Kram!

 2. Ni har så många spännande föreläsningar hos er! Jag gillar Agneta, tycker hon verkar sann och går sin väg, hur den än ser ut.
  Vilka fina sockor du har! Stickat själv? Grattis till dottern och till er. Hoppas helgen blev fin!

  • I wish jag hade stickat dem själv! Har tack och lov vänliga själar i mitt liv, som tycker om att handarbeta ;)
   Tack, helgen och firandet blev fint och enkelt ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s