hundra procent avkoppling.

Yogar sällan på söndagmorgnarna. Det är den morgon jag har svårast att komma upp, känner att jag behöver långsamheten och att bulla upp en kudde bakom nacken för att läsa eller slösurfa en stund innan jag njuter mitt starka kaffe. Vet att söndageftermiddag istället är den stund då jag oftast gör veckans skönaste yoga. Om man nu kan värdera så. En stund då jag varken behöver ha koll på klockan eller korta av Savasana för att jag ska hinna. Försöker placera stunden i fönstret mellan 16 och 19, som energimässigt håller en liknande kvalitet som mellan 4 och 7 på morgnarna.

Idag kändes det extra skönt att landa på ullmattan. Alla i familjen har varit långsamma och söndagssega, bara vilat och donat med sitt. Jag ”vilade” imorse med en knapp mil i skogen. Med supertunga ben och stel rygg. Tog i rejält i knäböjarna igår och hela kroppen kvider och känns av. På ett bra sätt – på ett sätt så jag tydligt känner att jag utfört knäböjen rätt. Inga onda känningar i ländryggen eller på nåt annat fel ställe. Hursomhelst, mysjoggen mjukade upp och jag fick fyllt på med D-vitamin.

Jag yogar ibland med mantramusik i bakgrunden. Det får inte vara vadsomhelst, utan ha rätt frekvens och vibration. Hade spanat in Ajeet Kaur och hennes nya skiva Darshan, som visade var smått magisk. Särskilt hennes Suniai landade fint i avslappningen. Lätt att snöa in på de godingar man spelat ett tag, nu fick jag något nytt att gotta mej åt för egen del, men också i klasserna.

En intensiv jobbvecka ligger framför mej. Glad att helgens firande var stillsamt och att det idag funnits 100% tid till avkoppling. Det är liksom a och o att ladda sig själv, för ingen annan gör det åt en.

Annonser

6 reaktioner på ”hundra procent avkoppling.

 1. Vilade i skogen med en knapp mil, ha ha ha.. du är bara bäst! Tack för tips med Ajeet Kaur ska genast lyssnas. kram

  • Hihi, ja, det låter lite galet :) men så länge jag har skog omkring mej så känns kilometrarna inte så långa!
   Var inte sådär himla förtjust i hennes förra album, men detta nya är fantastiskt!
   Kram!

 2. Mantramusik glädjer mig med just nu. Ska kolla upp Ajeet Kaur! Kram och önskar dig en bra vecka!

 3. Mantramusik måste jag kolla upp, tack för tipset! Och härligt att vila med 1 mil. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s