rivjärn.

Plötsligt var det där i måndags. Rivjärnet i halsen. Bara det och så lite feber på det. Ingen förkylning, men ändå känslan av flunssa. Så jag vänder och vrider mej i soffan, under filten, över filten. Kokar mitt vatten, skivar i ingefära, tillsätter citronhonungen jag så lämpligt köpt hem. Sköljer näsan och masserar in näsolja i näsborrarna. Sitter på yogamattan, djupandas och växelandas – håller kanalerna öppna. Med smutsigt hår.

Ett par dagar i exil från jobbet. Nödvändig vila, som förhoppningsvis gör att jag kan avvärja att jag däckar totalt. Känner ju hur kroppen jobbar. Hårt. Fascineras över hur mycket kraft, som går åt till att hålla immunförsvaret uppe. Tänker hur lätt vi har för att ignorera signalerna, ta ett gäng värktabletter istället och bröta på som vanligt. Sen undrar vi varför vi jämt är förkylda. Nej, om jag får feber så lyssnar jag. Hur obekvämt det än är.

Annonser

8 reaktioner på ”rivjärn.

  1. Skönt och klokt att du vilar i alla fall.
    Krya på dig! :-(

    Kram M

  2. Krya på dig, att ligga i soffan under filten låter ok även om det aldrig är roligt att vara sjuk.. Kram

  3. Asch, trist men vilan gör susen. Och som du säger immunförsvaret kräver energi, det är nog därför man sover så mycket när man är sjuk. Krya på dig och kram kram!

  4. Usch! Krya på dig! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s