en (sorts) lycka är.

image

Lycka är att direkt efter jobbet snöra på löpskorna och tassa iväg. Trött i benen efter gårdagens benpass och gäspig överlag. Blicken fäst på himlen och solnedgångens färgspel. Tankarna som småningom blir till något, som bara kommer och går. Andningen och ljudet av skornas möte med underlaget. Känslan när det tystnar inuti.

Infallet att vända av åt ett annat håll och hitta en ny stig. Överraskad springa in i skogen och följa barrvägens böjar och sträckningar. Nyfikenheten som driver mej framåt – vad finns bakom stenarna? Vad finns bakom kröken? Vad finns vid gläntan därframme? Något av det bästa jag vet.

image

Den barnsliga glädjen när stigen mynnar ut på en känd plats och visar sig höra ihop med en bekant dito. Då skogen plötsligt hänger ihop på ett nytt sätt. Det går liksom inte att förklara. Det omfamnande och mjuka, som finns i att springa i skogen. Grönt syre i varje por. Den glada ensamheten. Allt vackert. Allt lugn. Och alla mil jag slipper springa på asfalt!

Och skymningen. Den hann jag alldeles precis springa undan, utan att ens behöva ha det minsta bråttom.

Bästa sortens After Work.

Annonser

4 reaktioner på ”en (sorts) lycka är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s