om vila. än en gång.

Löjligt jetlaggad sen klockan vreds tillbaka, brukar inte tycka att det är någon big deal med en timme hit eller dit, men nu gör jag inte annat än gäspar. Överdrivet långa vilor i yogan på mornarna, sådär så jag nästan hinner slumra till. Fast rätt skönt ändå. Tänk att det finns vila i görandet. Tänk att man får vila.

Något av det första jag fastnade för i kundaliniyogan var just vilan. Hur man först gör och sen är man absolut stilla, för att integrera effekten och låta kroppen lugna sig om övningen varit krävande. Initialt stressade det mej lite, vem har tid att vila liksom, men ganska snart märkte jag hur mycket jag behövde det och hur det fick mej att hitta bromsen i livet. Hitta vila överhuvudtaget.

Jag är grymt virrig och energisk i mej själv. Lite för mycket för mitt bästa. Gillar att köra på och kan påbörja tusen projekt, men orkar sällan ro något i hamn. Eller ja, så var det förut. Idag är det betydligt mer balanserat. Jag har lärt mej att först gör jag, sedan vilar jag – och ingen ”hetsvila”, utan faktiskt rejält offläge. Med smart vila kan jag fortfarande köra på och ha tusen projekt, men jag är bättre på att göra en sak i taget och jag kan fokusera på ett annat sätt. Jag har också blivit grymt duktig på att säga nej, men också mer på det klara när jag har ansvar att säga ja. Jag behöver inte vara överallt och göra allt. Varken för min egen skull eller för någon annan.

Det är något särskilt med det stilla. Våga vara stilla. Våga vila. Vi springer benen av oss för att hinna med allt och helt glömt att vi inte har en chans om vi inte vilar. Vi kommer aldrig hinna ikapp. Inte ens på Hedenhös tid, då man slet dygnet runt, struntade man i vilodagen. När gick det snett med det?

Nä. Mer vila.

Annonser

4 reaktioner på ”om vila. än en gång.

  1. Klokord som jag behöver höra idag! Kram

  2. Förr satte jag en ära i att ha många saker på gång samtidigt, men jag var mer i min pitta-fas då också och den energin drar igång en. Nu är det skönt med vila, som du säger, en sak i taget. I min yoga vilar vi alltid efteråt. Nästan alltid med benen mot väggen och andra delar. Efter vilan så gör vi en slags massage av oss själva igenom ansikte och kropp. Oerhört skönt! Kram

    • Nå samma här! Mer, mest och fortare – och en pitta på högvarv.
      Skönt att ha kommit till insikt och lärt känna hur man fungerar.
      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s