min yogalista.

Listtajm. Marica slängde in en yogalista igår, som jag gärna hakar på. Jag är mer listmänniska än man kan tro, fast jag inte själv är så flitig med dem. Tycker om att läsa andras listor, ett trevligt sätt att i korta ordalag lära känna en bloggare ytterligare. Det är väldigt rakt på och sådant gillar jag.

Så.

Vad betyder yoga för mej?

Varför började du yoga?
22c9f-wp_20140126_013
Jag har skrivit om min yogaresa här, men som direkt svar på frågan ‘varför’ så är det faktiskt något så flummigt som en inre längtan. Ett driv jag inte kunde värja mej emot. Så var jag också väldigt, väldigt stel och minns att jag tänkte att i denhär åldern ska man inte vara såhär brutalt orörlig!

Har yogan förändrat ditt liv?
6tag_060815-194528 (1)
Yogan har förändrat allt. Eller. Yogan har gett mej tillbaka mitt liv, som det är tänkt att jag ska leva det.
Yoga är igen hobby eller något jag gör för att må bra, som i synonymt med upprätthålla kondition eller tvätta håret, utan yoga är mitt liv. Yoga är den grund jag placerar resten av mitt liv på!

Bästa yogaläraren?
lärarna

Jag är inte för att rangordna, utan istället tänker jag såhär: jag har mött de lärare det är tänkt jag ska möta. Jag har lärt något av var och en av dem. Inte bara när det kommer till yoga, utan också i andra sammanhang. Idag står mina lärare från kundaliniyogalärarutbildningen mej närmast, Maja Tellegård, Eleonor Fernerud och Viveka Pasquier (Kundaliniyoga institutet), eftersom det är dem jag vänder mej till både när jag har funderingar kring min lärarroll, men också som den elev jag alltid kommer vara. Alltid.

Bästa yogamoment du varit med om?
angsbacka11.jpg

Jag tror att jag vill säga helhetsupplevelsen av Ängsbacka Yogafestival för något år sedan (2010 var det väl?!). Det var där och då jag på riktigt hängav mej åt kundaliniyogan och då jag för första gången på hur många år som helst kände att jag äntligen kunde skratta ärligt, från tårna och med hjärtat. En mäktig upplevelse.

Favorityogaposition?
hunden

Åh, de kommer och går. Beroende på hur min practice ser ut. Men för att nu lyfta fram en position, som jag gärna landar i en stund varje dag så är det hunden, Adho Mukha Svanasana. Den har allt och den gör mej lugn.

Tycker det är lite jobbigt att själv bli utmanad, så jag utmanar ingen. Vill du göra din egen lista, just do it, men skriv gärna en rad i kommentarsfältet så jag inte missar din lista isåfall ♥

Bilden på mina lärare från Kundaliniyoga institutets Facebooksida

Annonser

6 reaktioner på ”min yogalista.

  1. Tycker också om listor. Tack för att du delar med dig. Läser namnet Eleonor Fernerud och får en känsla av att min mamma (lärare) har haft en elev med det namnet i skolan, typ när jag var liten, på stenåldern…. kan det stämma, är hon från Umeå? Känns inte som världens vanligaste namn :)

  2. Tack för inspo, skriver en egen lista precis nu. Kram!

  3. Tack. Jag valde att också skriva en liten lista. Kram och ha en finfin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s