dysterkvist?

6tag_121115-100246

Lite lätt dysterkvist ute just nu. Ändå kan jag inte låta bli att njuta. Gud så kravlöst! Ingen snö att förbannas över, ingen halka att glida ihjäl sig på och mörkret rår vi faktiskt inte på. Vet att det nästan är skottpeng på sådana som mej, men låtsas om ingenting och fortsätter vissla i smyg. Tänker att kanske någon behöver visa på att det faktiskt inte behöver vara så himla deppigt. Nu är ju bästa tiden att koka grytor av det som glömts längst ner i frysen, baka någon god limpa och dricka mustiga téer eller kryddigt kaffe. Leta fram en tv-serie, som verkar bra och maratontitta tills ögonen går i kors. Yoga alla pass man tänkt göra sedan ett år tillbaka eller meditera igenom en hel manual.

Sova. Sova. Sova. Ja, har man inte tid att sova nu så har man aldrig tid. Det är ju det som mörkret bjuder in oss till att göra. Så ta ditt täcke och kryp ner.

1311

Eller så kan man bli tillfrågad att hålla ett rörlighetspass i cirkelträningsgänget, och göra det. Med nyklippt hår. Och efteråt stå och malla sig framför spegeln.

Det är de enkla, små medlen som gör det.

Fast man kan också sova lite oroligt, ha pms och fundera lite för mycket på livets stora frågor, på yogan och allt däremellan. Lite sådär så man nästan blir rädd för sig själv. Sen inser man att allt är som det ska ändå och att allt får vara med. Det ska finnas både djuplodande livsangst och svettiga kläder på tork. Lifvet, lifvet.

Nu ska jag inte vira in mej i fler fredagshängiga, meningslösa orduppstötningar. Jag ska istället snart vira in mej i filten och trycka på Play!

Annonser

9 reaktioner på ”dysterkvist?

 1. Tjoho! Känner igen det där med sova oroligt och fundera på yogan mm. Tar fasta på sov-grejen, kolla maratonslånga serier funkar inte så bra på landsbygden men begränsat satellitburen uppkoppling.. Kram

  • Vi hade ”fel på nätet” förra vintern och jag höll på att förgås när filmer eller serier lade av mitt i, haha, I-landsproblem! Läser mer nu också, fast jag somnar så himla lätt när jag gör det ;)

   Allt gott till dej och ha en skön helg!
   KRAM

 2. Det där med bakning ska jag genast ta fasta på. Fast solen värmer mig i trädgården en stund på eftermiddagen fortfarande. Fy fabian vad jag har det bra. Kramar

 3. Älskar november, du sätter orden fint om den här vila-månaden. Kram och ha en superskön helg!

 4. Hur kan man få mörkaste november att kännas bra. Tack snälla Nina! :-)

  Kram M

 5. Det där med sova lät plötsligt väldans lockande! Jag tror jag gör slag i saken på en gång! Tack för tipset :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s