knåda sinnet.

WP_20151115_16_59_08_Pro

Det har varit ganska rörigt inuti denhär veckan. Osorterat. Avslutade en fyrtiodagars för några dagar sedan och det blev stopp på något sätt efter det. Det var en kriya, som var skön i sig, men inte mer än så. Den gjorde varken till eller från, och det har jag inget behov av att sätta min tid på. Istället har jag väldigt starkt känt att det börjar bli dags att knåda sinnet lite extra. Jag mediterar visserligen mer eller mindre varje dag, men mycket i höst har ändå handlat om att yoga genom kroppen.

Jag fungerar lite så, att jag endera är mer i kroppen eller så är jag mer i meditationen, trots att de i sig inte är skilda från varandra. Det är som att jag i perioder behöver mangla kroppen mer, för att ha en ärlig chans att skala av oväsentligheter och tysta ner den – annars blir meditationen bara en enda lång kamp. Ont i ryggen, ont i knät och en massa kli i näsan.

Nu känner jag att det är färdigkliat. Nu blir det sitta av. Med råge. Jag ska knåda sinnet ett tag nu. Idag är dag ett av åtminstone fyrtio, men jag har intentionen att göra bortom det. Vinter betyder uthållighet för mej. Ifjol Sat Kriya:de jag mej genom den och det bar och skar genom väldigt, väldigt mycket.

Nu ska jag sitta stilla. Ingen specifik meditation, inget specifikt syfte – annat än att gå inåt. I absolut stillhet. Jag har faktiskt längtat hit. Längtat efter den tysta meditationen. Min yogaresa, ja hela mitt liv, förändrades när jag började meditera och jag återkommer med jämna mellanrum till det tysta och stilla. Perioderna placerar sig som milstolpar och inte minst som ledljus när jag inte riktigt vet vart jag är på väg. Nu är en sådan tid.

Annonser

9 reaktioner på ”knåda sinnet.

 1. Åh Nina, jag är likadan. Nu är det jag och meditationen. Ett tänt ljus och inget annat. Måste grunda mig mer, lyssna för att få ta emot. Varm kram

  • Grundning! Så behövligt nu, känner jag. Inte minst för att, som du skriver, kunna lyssna och ta emot. Bli vägledd inifrån. Kram!

 2. Jag tycker om den där stilla tysta meditationen. Att bara sitta. Och låta allt vara. Det är en tid sedan jag gjorde de. Kanske ska börja veckan med en liten sittsession. Kram!

  • Också min hjärtemeditation. Grunden till all annan meditation. Grunden till allt i livet, nästan så att den behövs för att hållas vid sina sinnens fulla bruk!
   Kram!

 3. Det är inte så ofta jag gör en tyst meditation men i de lugna yogapassen brukar jag sitta länge mellan övningarna och det blir en meditation i sig. Kram

  • Samma här! Den tysta meditationen finns ju inte, såvitt jag vet, riktigt i KY – istället gör man en meditation med syfte och efter det stillar sig. Men jag får sann längtan efter den tysta, stilla meditationen ibland och nu är en sådan tid! KRAM

 4. Måste fråga lite okunnigt, sitter du endast och låter tankarna komma och gå eller fokuserar du tanken på något särskilt? När jag är stilla så händer det saker inombords, men det är svårt att ”ha öppet” om jag inte fokuserar på vissa ord och känslor i mig. Tankarna drar åt alla möjliga håll, gärna på det som i-n-t-e är önskvärt just då :) Kanske därför det kommer…
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s