inte ut ur mitt underställ.

Idag var den sortens lördag jag tycker om, rejält med rörelse, syre och svett! Vi har fått massor med snö bara över en natt. Jag tycker att det mest är jobbigt i sig – snö försvårar livet med ungefär tusen procent, inte ens ljuset romantiserar det faktum att snö och kyla är ett helsike.

Har jag tid, som idag, kan jag se snöskottning som utomhusträning deluxe – detsamma gäller inte de dagar och veckor när jag är gräsänka och taket bågnar av snö, brandstegen lossnar och jag inte kan ta mej av gården förrän jag skottat tretton ton snö. Livet på landet.

 

image

 

Viss tillfredsställelse efter workouten idag. Älskar ta i och känna att jag gör nytta, men lyckan är kortvarig. Det vräker fortfarande ner.

Färdigt uppvärmd efter skottandet sprang jag en tuuung runda runt byn. Att snöklafs kan suga tag i skorna! Endorfinhög mjukade jag upp ryggen efteråt. Har något stelt mellan skulderbladen, som jag antar har att göra med mitt pass ute i garaget tidigare i veckan. Nya vikter och lite nya rörelser, som satte igång kroppen. Idag rörlighet med små vikter för att komma åt det onda, sträcka ut, mjuka upp och stärka.

Alltför länge sen jag fått ha en såhär rörlig dag. Love it! Vara igång, jobba med kroppen, orka och orka lite till. Som ett långpass från förmiddag till kväll.

 

image

 

Så ja. Jag är rätt mör nu. Mör och friskluftförgiftad. Bastun var sista spiken i kistan – inget skulle få mej att kliva ut ur understället. Inte ens en bal på slottet.

Annonser

6 reaktioner på ”inte ut ur mitt underställ.

 1. Åh, vad jag vill ha snö, när jag ser dina bilder!!
  Men du… en undran. Har ni ingen typ snöslunga eller fyrhjuling eller nåt? Jag förstår att skottning för hand är bra träning, men tänkte mer när du är gräsänkling och inte har tid…? ;-)

  Kram M

  • Tack för omtanken ;) ❤ Nej, vi har inga ”motoriska hjälpmedel”, men så länge det står en traktor på svärfars gård en bit härifrån så är jag lugn(are). Det är de gånger då det inte synkar med traktor, tid att passa och Murphys lag som jag helst flyttar till Bali! Alltså – klippa gräs kan man skita i, det hindrar ju inte framfart så att säga…. ;) Skita i att skotta snö, nä, inget alternativ. TACKGODEGUD har vi ingen stor gård att skotta, men dåliga dagar är det ingen tröst, haha.

   Nej, me not like snö och det står jag för :D

   Kram på dej!

 2. Yes, och sen bastu på det.. låter fantastiskt. Bastu står på min önskelista. Fast jag vill helst ha en vedeldad utebastu nere vid bryggan som vi delar med alla grannar. KRam

  • Jag är ingen äkta finne när det kommer till bastukultur :) Ogillar det riktigt heta och torra. Föredrar den svalare varianten med mycket ånga istället. Skulle hemskt gärna bo vid vattnet så jag kunde utnyttja det vid bastubadandet – tror vinterbad skulle passa mej perfekt, men jag ogillar tanken att behöva ta mej nånstans och passa en tid då vinterbad arrangeras (vilket görs på flera ställen här runtomkring).
   Avundas redan din drömbastu ;)
   Kram!

 3. Bastu och vardagsmotion FTW!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s