dag elva, eller, #YOLO

Jag sitter där varje morgon nu. På mattan. Känns som att jag inte gör ett skit, ändå händer massor. Och jag känner så igen det. Hisnar än en gång över intuitionens kraft och hur vilse man skulle vara utan den. Flera saker har redan bubblat upp långt inifrån, men jag behöver inte göra något annat än vänta och vara. Älskar tanken att det är i stillheten och tystnaden, som de största jobben blir gjorda.

Omkring mej händer något hela tiden. Smått och stort. Själv står jag ganska tillbakalutad och betraktar. Känner. Känner starkt att det är nu i allt det omväxlande vintriga och svartslaskiga vädret, i en tid då det jämt är måndagmorgon, som livet är. Folk rustar upp och varvar upp, väntar och längtar sig glittergröna efter jul… gå fort, skynda och kan vi inte spola framåt så vi slipper detta! Slippa detta? Slippa livet?

Varför jämt längtan framåt? Bort, bort!

Jag sitter där varje morgon. Inser att jag vill ingenstans. Jag vill vara här. Leva varje dag. Vara tacksam varje dag. Äventyr i det lilla. Längta efter att få vakna precis innan alarmet hickar till, sträcka på kroppen och känna att jag lever.

Dansa mej svettig, hoppa mej lycklig, skratta mej salig åt musik som dundrar rakt in i hjärtat på mej. Springa snabbt, snabbt i mörkret bara för att det är en så häftig känsla. Arbeta fokuserat genom kroppen i min träning, knappt orka lyfta tillbaka skivstången på sin plats när jag är klar. Glädjas barnsligt mycket åt min nya bil, som jag får i december, trots att all världens ekonomi talar emot sådana investeringar. Förundras över att jag fortsättningsvis inte måste en massa saker, det går ändå. Stämma av med mej själv vad som är viktigt för mej och vad som inte är det. Läsa om yoga, lyssna på yogaföreläsningar online och göra det jag ska, inte fundera så mycket. Gräva ner mej i soffan och försvinna i avsnitt efter avsnitt. Tända ljus. Sopa trappan. Leva. Inte bara överleva.

Jag sitter där varje morgon. Känns som att jag inte gör ett skit, ändå händer massor. Det är mäktigt.

Annonser

12 reaktioner på ”dag elva, eller, #YOLO

 1. Du skriver så härligt ❤️ du får gärna tipsa om fler föreläsningar du gillar! Kram

  • Åh, tack ♥
   Jag brukar bara skriva in tex. kundaliniyoga och/eller Yogi Bhajan i Youtube och så scrollar jag tills jag hittar något som verkar intressant. Tänker att jag hittar det som jag behöver :)

 2. ”Leva, inte bara överleva”. Och att faktiskt gilla att leva här där jag är. Förstår till fullo, så skön känsla, som om livet är väldigt rikt. Och det är det ju.
  Sitter här med sonen efter middagen i skenet av tända ljus och lyssnar på lite lugn musik. (och läser de bästa bloggarna :) Kram! <3

  • Finns något väldigt skönt i att ”gilla läget”. Inte alltid lätt, men sådär överlag blir livet trevligare om man vågar vara här & nu, även när det regnar från alla håll :)
   Kram till dej och sonen ♥

 3. Jag är med dig, just nu räddar stillheten och tystnaden mitt förstånd. Kram!

 4. Så himla vackert och klokt skrivet…! <3
  Kramar

 5. Thaaaank you! Kram♥

 6. Underbart formulerat och helt rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s