be the light.

WP_20151129_10_47_39_Pro (1)

 

Jag längtar till min julledighet. Till mjuka morgnar, där kransen i fönstret sprider ett varmt sken och kaffet puttrar. Till långa stunder utomhus medan det är ljust och till allt det andra där klockan inte spelar någon roll. För ävenom jag inte är trött, som i   t r ö t t , så vill koppla ur och av ett tag nu. Jag vill stänga om mej och slippa gå ut i allt det hårda en stund.

För så känner jag idag. Särskilt idag. Efter ledsenheten och ilskan igår. Den hårda verkligheten, som slungades i ansiktet på min dotter. Tjejers elakhet och alla spel i kulisserna. Jag är så förbannat trött på det!

Jag har ingen lust att orka med all glättighet, all yta och striderna man ska igenom för att få höra till. Inte bara när det gäller unga tjejer, utan livet igenom. För det mesta är jag rätt förskonad, i min lilla värld har folk accepterat att jag är som jag är, mycket för att jag inte lämnar utrymme för det motsatta. Men alla har inte den styrkan.

Därför gör jag det jag gör. Fortsätter göra yogan till min och förmedla den andliga krigaraspekten. Det är det vi behöver idag. Inte mer svärta, inte mer hårda hård, inte mer jag-har-rätt-du-har-fel. Fast ibland tappar jag det lite, undrar om det gör någon skillnad överhuvudtaget. Det är då jag går tillbaka i mitt inre bibliotek, påminner mej om och om igen om att våga vara ljus, våga stå för det mjuka, keep up, be the light, spread the light. Be the lighthouse. Be you. Det räcker.

Och solen brukar häva sig över horisonten.

Annonser

5 reaktioner på ”be the light.

  1. Du skriver så fint och så klokt. Be you. Det räcker!

  2. Tack. Helt enkelt.

  3. Åh gällde det din dotter.. Jag känner igen, det är sådant som nästan ingen kommer undan som tonårstjej och man blir så jäkla förbannad varje gång! Ändå är man oftast maktlös som mamma och får helt enkelt lita på att det löser sig, om det nu inte är något allvarligare. Kram och ljus, Sat Nam

  4. Yes! Vi måste tro på ljuset. Sat Nam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s