sjätte december, sjätte chakrat.

image

 

Jamen, så är det ju. I kundaliniyogan har vi fokus i tredje ögat, sjätte chakrat, från det att vi sätter oss på mattan tills vi kliver av den. Generellt alltså, ibland har vi såklart andra fokuspunkter, men i huvudsak är vi i vårt sjätte chakra när vi yogar och mediterar.

När jag läser dessa ord av YB så inser jag att det verkligen har gjort skillnad och att det är sant för mej. Innan kundaliniyogan var jag rätt splittrad, trots att jag hade flera års yoga i bagaget. Det fanns liksom ingen riktig ryggrad i det jag gjorde och allt detdär med sann, inre glädje och sannhet överlag, var väldigt skört.

Men det säger sig självt egentligen. När vi om och om igen styr vår medvetenhet uppåt, inåt. Hela tiden håller ihop oss. Styr oss till mitten av vår intuition, till centralkontoret. Då skapas en stabilitet och trygghet i oss, en självtillit och förtröstan. Inre glädje och ärlighet gentemot oss själva. Rätt häftigt vilken effekt det har, eller hur?

Annonser

3 reaktioner på ”sjätte december, sjätte chakrat.

  1. Ja, det är liksom grunden i Kundaliniyogan, fokus i tredje ögat. Centralkontoret det stämmer precis:-). Kram

  2. Väldigt tänkvärt. Ju mer jag lägger på ”centralkontoret” (gillar verkligen den) desto enklare och klarare blir det att vara mig själv, oro minskar/släpper, gammalt jox flyter undan. Men – jösses vad jag vill lära mig att vara disciplinerad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s