jul:ish.

image

Ju fler jular som kommer och går, desto bättre blir det. För ju mindre jag sätter krut på att skapa den perfekta julen, desto skönare blir tillvaron. Och det blir alldeles jättebra, trots att jag (vi!) inte gasar i hundratio i december.

För mej är julen synonymt med vila. Bara vara och umgås med de fina peeps jag har i mitt liv. Det hänger liksom varken på kryddkakan eller julskinkan, det hänger på inställningen.

Nu gottar jag mej åt att äntligen slippa kolla klockan jämt, unna mej sovmorgnar och uppesittarkvällar. Jag unnar mej åt att orka lata mej! Jag yogar när det passar in – idag tidigt imorse när jag ändå vaknade och beslöt att inte somna om, eller igår när jag varit ute och springa och efteråt landade i en stunds Pranayam. Jag behöver lite oordning, för att få ordning på livet och inte minst min sadhana. Jag behöver skapa längt efter rutin och disciplin, och det får jag efter några dagars hullerombuller-yoga.

Och vara ute! Midvintern ger inte särskilt mycket ljus mot ögonen när man har innesittarjobb, därför uppskattar och prioriterar jag en längre ledighet just nu. Jag vill ha möjlighet att gå ut när det är ljust, inte bara famla runt med pannlampa om kvällarna.

Gudars vad jag behöver dessa dagar, med julig ram. Och jag förstår att vara tacksam. Väldigt, väldigt tacksam.

Hoppas du får och kan njuta också.

Annonser

2 reaktioner på ”jul:ish.

  1. Ja det är sant, ibland behövs lite oordning och lite andra rutiner för att man ska längta till vardagen igen ❤️️ Vi har haft storm och verkligen hällregn i flera dagar. Så nu längtar jag ut men feber och dånande hosta har gjort mig inneliggande. Jag behöver frisk luft också! God fortsättning kära du!

  2. Nu satte du ord på det jag tänker:
    För varje år som går kommer man mentalt lite närmare den där känslan att det SKA vara lugnt och skönt. Inte perfekt. Så himla härlig känsla. I år var jag riktigt nära en ”perfekt” julafton (och då menar jag perfekt, som i jättelugnt mentalt…) :-)

    God fortsättning! ❤️️

    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s