be to be.

WP_20151229_12_03_56_Pro

 

Det är väl nu jag borde sammanfatta året i en krönika, men det har jag ingen vidare lust till. Det tar ärligt så mycket tid och energi, som jag hellre sätter på annat. Nyår är dessutom inte särskilt omvälvande för mej, den största förändringen är att en siffra ändrar, annars rullar livet på precis som vanligt. Antar det är en rätt tråkig inställning, men jag föredrar mjuka övergångar istället för fyrverkerier och klackar i taket.

Imorse när jag vaknade kom jag ändå att tänka på hur dethär året genomgående varit synonymt med tvära kast. Rätt långt ifrån mjuka övergångar. Jag har endera varit full av energi och dundrat på i hundraelva, eller så har jag varit så trött att benen helst bara velat vara i högläge.

I detta nu fortfarande lite trött och låg, men såhär halvvägs in i julledigheten börjar jag ändå vara utsövd och börjar hitta driv igen. Varit mycket jordiskt senaste dagarna och jag längtar väldigt mycket efter timmar på yogamattan med både meditation och svettiga asanas. Trillade ju av vagnen i min sadhana innan jul och har inte hittat tillbaka ännu. Ändå är det inte så att jag inte yogar, men jag är liksom inte riktigt där.

För mej är det också yoga i högsta grad att vara ute. I skogen. Jag har sprungit en hel del senaste månaden, mest vad jag gjort under hela året faktiskt. Inte så långa pass, men ofta. Jag kan inte förklara hur fysiskt påtaglig känslan är när jag får springa i skogen! Jag har väldigt svårt att hitta glädje i väglöpning, det känns mest bara som transport, men genast jag sätter ner foten på skogsstigen så lyfts både höften och bröstkorgen. Det andetag som eventuellt var jobbigt på vägen till skogen, är plötsligt långt nere i kroppen och är väldigt lätt att ha att göra med.

WP_20151229_11_52_49_Pro

Därför kan jag inte njuta nog av att vi har snöfritt. Nu har det dessutom varit rätt kallt några dagar och allt är krispigt och fruset. Luften är hög och lätt att andas. Inga blöta lerpölar i skogen och det går att glida över isen på överfyllda diken. Finns ingen plats som rensar min skalle så bra, som skogen. Skogen är en fysisk plats som är synonym med den subtila plats inom mej, som jag vilar i när jag yogar och mediterar. Min kraftplats.

Så jag fortsätter vila i skogen, i dagsljus, i några dagar till. Sedan hoppas jag på att ha satt min lilla vinterseghet bakom mej, önskar mej ytterligare ett tvärkast mot energi och lust. Samtidigt som jag inte på något sätt har ont att vara nu, jag har bara lite svårt att förlika mej med att jag kan vara såhär outgrundligt lat och loj.

Hur det nu än är – både med mej och med dej, så önskar och hoppas jag att 2016 blir ett hjärtevarmt år! Vi befinner ju oss sedan något år tillbaka i Vattumannens tidsålder och går alltmer mot mjukare värderingar och att be to be, alltså där vi inser att vi redan har allt vi behöver och att vi redan är allt vi behöver vara. Helt enkelt en tid då vi skalar av det oväsentliga och blir mer genuina – tycker det är viktigast av allt när vi byter femman mot en sexa imorgonnatt.

~ Gott Nytt År ~
~ Sat Nam Wahe Guru ~

Annonser

10 reaktioner på ”be to be.

  1. För mig är du synonym med att vara i skogen, platser jag också älskar även om jag oftast rör mig saktare än du gör :) Hoppas din energi vänder snart, vi är många som känt av samma seghet tror jag. Ser också fram emot ett mer avskalat år och en mjukare tillvaro. Varm kram, Sat Nam och ett särdeles Gott Nytt År önskar jag dig min vän ❤️️🌟

  2. Ett avskalat år…Skål på det! Gott Nytt År fina, snabba skogsälva.

  3. Åh så fina ord i slutet av ditt inlägg. Be to be♥. Ja skogen det är en underbar kraftplats. Gott Nytt År fina yogasyster! Kram Kram♥

  4. Jag känner likadant inför skogen och löpningen – det är mer meditation än prestation och jag mår dåligt när jag är utan den.

  5. Även det det bara är en siffra som ändras, hoppas jag du får en jätteskön kväll och natt och en bra start på 2016. :-)

    Kramar! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s