end of vila.

image

Minus tjugosex grader. Det knäpper och smäller både i huset och i träden. Kaninen ser sur ut och har rimfrost i morrhåren när jag går ut med en bit banan till henne och för att se till så hon har hö att kura ihop sig i. Tacksam att jag får gå in igen, tända eld i spisen och dricka mitt varma citronvatten.

Yogan är stel och tuff. Kölden känns i kroppen fast jag har det varmt omkring mej. Mitt ena öga är lite rött och känns irriterat, och ansiktet känns förkylt. Tänker att det är bäst att hållas inomhus idag och inte reta fram något. Jag fryser inte längre såsom jag gjorde förut, men jag vet att det kalla ändå inte är bra för mej.

Jag har snart vilat ihjäl mej. Känns det som. I två veckor har jag verkligen inte gjort många knop. Time out med styrketräningen. Långsamhetens lov i löpningen. Mjukyoga.

Och det har jag behövt.

Åtminstone jag behöver stanna upp ibland. Våga bryta (vardags)mönster. Det är vila för mej. För nu är jag redo för vanliga dagar igen. Både kroppen och huvudet.

Annonser

6 reaktioner på ”end of vila.

  1. Jag var i Sverige och fick husvärme så det förslår…men jag håller med om att det är skönt ner temperaturen går under noll. kramar

  2. Här är det ”bara”minus 17 och imorse när jag kravlade mig upp och gjorde min jap ji, smällde det i huset/altanen..Vår utekanin fick komma in en liten snabbis och ta bort höet som fryst fast i morrhåren.. Banan har vi aldrig gett henne, det ska provas, hon vill mest ha knäckebröd och morot.. Kram

    • Vår kanin gillar banan enormt, hon sluter ögonen av njutning när hon får smaska :) Man ska bara ge litegrann och sällan har jag förstått, men unnar henne nu när det så kallt. Hon är 10 år (!) så särskilt nu tänker jag nog att det inte alls är säkert hon fixar vintern i år ♥
      Kram från fortfarande -25 (suck!)!

  3. Jag börjar nästan gråta när jag läser om all vinter jag missar – jag älskar kallt och snö! Typiskt att det skulle börja samma dag som jag åkte tillbaka till Bryssel.

    Själv körde jag två veckors säsongsvila i november / december för första gången. Kändes riktigt bra faktiskt – speciellt eftersom det innebar att jag hade mer ork för att träna över julledigheten i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s