lätt att vara lycklig.

WP_20160110_11_44_59_Pro

Äntligen lång(samt)pass. Äntligen mer human temperatur. Vovven och jag kunde inte komma iväg snabbt nog. Mjuk luft och så tyst, som världen bara är en söndag förmiddag.

WP_20160110_11_57_02_ProWP_20160110_11_55_47_Pro

Ville inte springa samma väg två gånger, så jag valde (om)vägen till skogen. Det ser så simpelt ut på bild, men när man springer längs med en skogsväg omgiven av hundraelva nyanser vitt, så är det lätt att vara lycklig. Det enda som hörs är lite sus i öronen och det egna andetaget, och hundens tippetippande en bit framför.

Det gick så lätt idag. Borta var den tunga andningen, som kölden bjudit på tidigare i veckan och kroppen var, om än lite träningsvärkig, pigg och samarbetsvillig.

WP_20160110_12_07_36_ProWP_20160110_12_07_54_Pro

Via en favoritplats i skogen. Det lilla träsket där det ofta är sällsamt tyst, trots att platsen är välbesökt. Inte mycket till sol idag, men marmorhimlen var vacker och jag kan överlag inte få nog av att se mej omkring. Hunden hade mest nosen i marken och hade helst velat springa fritt, men då hade jag nog aldrig fått fast honom igen – eventuellt hade jag hamnat mitt i en harjakt, men det är inte mitt gebit.

Jag har annars nya skor. Mina gamla Merrell hade blivit alldeles nertrampade och började ge upp i både sömmar och tyg. Velade mellan att köpa deras nyaste trailsko med isydd gaiter, men föll för Mix Master Move Glide 2, som är något mer dämpad och anpassad för varierat underlag. Helt enkelt en allround sko, som greppar bra i terräng, men också funkar på väg. Lite vågat att snöra på den inför ett långpass, men den satt som gjuten och det var som att springa i mina förra skor. Puh, alltid lite småjobbigt att skaffa nya löpskor, så jag är grymt tacksam att dessa var hundra procent med en gång.

WP_20160110_12_18_06_Pro

Alla rätt idag alltså. Nu återstår bara att ta hand om templet. Kroppen. Tre dagars träning på raken. Ben i fredags, överkropp igår och löpning idag. Lite rörlighet och sköna, uppmjukande moves på detta. Mmmm, me like. Det slinker nog ner en och annan Mozartkula också. Livets goda. Livslycka.

 

Annonser

13 reaktioner på ”lätt att vara lycklig.

  1. Åh, HUNDEN. Så fin han är. Vad heter han?

  2. Åh så härligt. Riktig löparglädje!

  3. Låter heeelt underbart! :-)
    Kram M

  4. Fina bilder & fin energi!! Kram

  5. Löpning i snö plus Mozartkulor låter som en perfekt dag!

  6. Jag kan verkligen se att det är lätt att vara lycklig där! (och ja, så söt hund!!)

  7. Åh. Vilket njutpass. Tack för att du delade med dig. Nu känns inte min ofrivilliga soff-tid lika svår längre 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s