kropp, yoga och intelligens.

 

WP_20160112_20_34_08_Pro

Precis hemkommen från gymmet. Glad i hjärtat för att väninnan följde med och glad i kroppen för att den fick leka apa en liten stund. För det var ungefär det jag gjorde. Hängde och dinglade, så händerna ömmar och rodnar, och pressade dendär skivstången upp från bröstkorgen.

Nu sitter jag på huk i vardagsrummet och skriver. Sådär som man borde varje dag, istället för att knöka ihop sig på stol och i soffa.

Ända sen jag läste Saras inlägg imorse har jag haft happy mode i mej. Dels för att Sara lyfte fram det hon lyfte fram och för att Johanna Andersson är så himla klok! Jag kan inte nicka tillräckligt mycket och instämmande. Yogan tillför grym intelligens till kropp och knopp. Den medvetenhet som följer med andning och inåtgående fokus, skapar en ojämförbar grund att bygga både liv och kropp på. Det är så otroligt mycket mer som inte går fel när man har bättre kontakt med sig själv.

Via rörelse(glädje) stiger energikurvan uppåt. Alltid. Sen kan rörelsen se så otroligt olika ut, men med yoga i botten och ett ständigt lyssnande inåt på både magkänsla och kropp så gör all träning nytta. Hur intelligent sammanhållet är inte det?!

Jag skulle liksom unna alla att våga kasta sig in i den kravlösa träningen. I rörelsen, som saknar måsten. Stärka och balansera upp kroppen, sådär enkelt som Kalle säger: ”att lyfta tunga saker på gräsmattan på landet”. Det är inte värre än så. Kroppen är ju för fasingen gjord för rörelse och till det behövs varken gym, superdyra funktionskläder eller trettielva träningsprogram. Lyft lite grejer, flytta något tungt, sug in magen och andas medvetet.

Tack Sara för inspiration och länkarna, som jag delat vidare

Annonser

4 reaktioner på ”kropp, yoga och intelligens.

  1. Den där kloka kvinnan alltså! och durå. och sara. <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s