pranayama mot skitprat!

6tag_130116-175126

 

Jag presenterade en lite speciell pranayama för mina elever nyligen. Den har flera effekter och i klassen fick den ingå som en del i lymfstimuleringen, som var temat, men den har så mycket annat gottigt i sig. Började göra den själv av bara farten och fick på så sätt ett nytt ben att stå på i min sadhana. Eller rättare sagt en till fot att sitta på.

Efter intoningen
– Ong Namo Guru Dev Namo x3 –
sätter du dej på vänster fot och sträcker ut höger ben. Sträcker höger arm rakt upp och knyter näven. Långa, djupa andetag, som småningom styrs in och ut enbart via höger näsborre. Tänker Sat på inandning, Nam på utandning och hela tiden fokus i tredje ögat. Tre minuter.

Upprepa samma sittande på höger fot (som jag visar på bilden). Då med strävan att andas in och ut genom enbart vänster näsborre. Också tre minuter.

Ju mer du sträcker i armen (utan att dra axeln mot örat, tänk stabilitet), ju djupare når du i effekt och ju lättare blir det att få andningen att löpa genom respektive näsborre. 

Detta är en renande andningsövning, som sägs eliminera negativitet och faktiskt ska hjälpa oss att sluta prata skit! Jösses, jag borde göra den dygnet runt känner jag! Förutom denna delikata effekt, får nervsystemet sig en omgång och som sagt stimuleras lymfsystemet att rena sig självt. All in one på ett alldeles mysigt och lagom utmanande sätt. Go for it.

Tona ut.
– Sat Nam x3 –

Annonser

8 reaktioner på ”pranayama mot skitprat!

 1. Andas genom EN näsborre… Vad nyfiken jag blev på att testa nu! Har aldrig gjort det innan. Tack för tips. :-)

  Kram M

  • Det är inte lätt, jag kan bli superfrustrerad när ”jag inte får det att funka”, men så ibland sköter det sig självt liksom (oftast när jag låter bli att tänka och bara gör ;)).
   Kram!

 2. Ska testa!! :) Tack för dina tips!

 3. Ja tänk vad många verktyg det finns i KY. Den har jag aldrig provat, skulle jag få för mig att börja prata skit om nån vet jag vad jag ska ta till:)

  • Haha, ja, då sätter vi oss bara ner och andas djupt med ena armen i vädret :D :D Skämt åsido, detdär med skitprat är så mycket mer än att prata skit om någon – för mej är det också att säga mer än vad som är nödvändigt och gamla jargonger som inte leder nånvart.
   Sat Nam Ulrika ♥

 4. Ping: ändå väldigt mycket. | yoga ♥ löpning

 5. Ping: när det lilla en gör, blir något stort. | yoga ♥ löpning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s