kyla, bröd och socker.

WP_20160117_12_54_43_Pro (1)

 

Tja. Det är lite dragigt om öronen. Dryga minus tjugofem och allt stannar liksom. Vinterlandskapet är så väldigt vackert, men det är bara jobbigt med allt. Gnäll och suck, och lungorna behöver avfrostas varje gång man varit utanför dörren.

Naturens force majeure gör att mina ben istället för löpning blir utsatta för marklyft, utfallssteg till sidan med vikt och höftlyft med skivstång. Jag kan knappt gå! På riktigt! Har en nästintill förlamande träningsvärk, men biter ihop och tänker på hur starka ben jag kommer ha sen när vårens alla långpass radar upp sig.

 

WP_20160117_12_56_47_Pro (1)

 

Inte mycket till långpass nu alltså eller löpning överhuvudtaget. Jag ids inte utsätta kroppen för kylan och vill inte dras med luftrörsbekymmer på grund av min egen dumhet. Promenader till och från jobb, snöskottning och vedklyvning får stå för friskluften tills det blir mildare vinter igen. All annan rörelse förpassar jag till gymmet eller hemmautrustningen.

 

WP_20160116_14_50_49_Pro (1)

 

Bakade bröd i helgen igen. Har gjort det regelbundet ett tag nu, efter en lång tids uppehåll (då latmasken härskade). Annars bakar jag knappt längre, något som jag gjorde massor förut. Det låter kanske lite knäppt, men ju mer gott och sött man bakar, desto mer äter man. Vi är absolut inga disciplinerade antisockerister hos oss, men vi äter helt klart mindre än vi tidigare gjort. Jag njuter gärna av en god chokladkaksbit, men mår bokstavligen illa av frossande och äta bara för att det råkar finns i skafferiet. Fast bröd går åt och det är så himla enkelt att baka dessutom.

Det är mycket sockerdetox och alla möjliga andra detoxar i julens kölvatten. I sak hur bra som helst, men oftast slår det över till något oöverkomligt och så sitter man där med handen i godispåsen igen. Jag tror på balans och förnuft. På att vara medveten om man vad man äter och hur man äter. Skaffa sig en sund bild av vad som är bra mat, men undvika pekpinnar och fanatism. Jag har gått igenom alla möjliga varianter, förutom regelrätt bantning för det har aldrig varit aktuellt, och hittat mitt sätt att hålla en bra känsla kring mat och ätande. Näring in, energi ut.

 

WP_20160117_13_35_28_Pro (1)

På det en kylslagen selfie. Vackert, vitt, men alldeles för kallt.

Annonser

4 reaktioner på ”kyla, bröd och socker.

  1. Ååå brödbak! Vill också ha hemmabakat men orkar sällan. Nu har jag i alla fall köpt jäst till Fredrik och hoppas han fattar piken :)

    • Gapflabbar av bara tanken att min man ens skulle veta vad torrjäst är (nä, nu var jag elak, det vet han nog… hoppas jag….)! 😂

  2. Brödet ser så gott ut! Stordotter bakade i helgen inför sin stundande 18 års dag men jag gillar inte bullar och fikabröd alls så mycket längre. Smakade naturligtvis men vill själv inte baka sånt som jag inte gillar längre.. Här är det också kallt. Kram

    • Samma här, jag ogillar ”dignande kaffebord med mer än sju sorter”, det är liksom too much :) Testat på lite olika koncept senaste åren och har kommit att tänka på när man fikar ute så köper man ju en kaffe och så EN bakelse eller bulle, inte en av var sort i disken :) Så på ett av senaste kalasen vi hade hemma så ordnade jag stooora kanelbullar – och det kändes helrätt så i all sin enkelhet!
      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s