i avskalat läge.

mand

På ett av de mysigaste caféer som finns och som har de godaste kanelbullarna i stada, ja, där började min dag.

Den senaste tiden har människor kommit i min väg, som bara har varit rätt. Som fyllt ut hålrum och varit självklara från allra första stund. En av dem hade jag date med imorse. Hon kom på mina yogaklasser för några år sedan och redan då pratade vi ofta och länge både innan och efter passen. Sedan slutade jag undervisa i stan och sen har vi bara surfat förbi varandra på nätet ibland. Tills för en tid sedan då vi träffades igen och insåg att hej, vi vill ju ses oftare!

Medan vi fikade kom en annan nyfunnen vän virvlande in och satte sig med oss. Så satt vi där alla tre och pratade öronen av varandra. Det kravlösa, enkla och varma.

Gudihimmelen vad jag har saknat detta!

Hur underbart är det inte att plötsligt inse man har vänner man egentligen inte visste om.

Jag är oförlåtligt lat av mej. Mossar helst på hemma och suckar djupt om jag måste ta mej någonstans. Inte alltid, men ofta. Fast senaste tiden har jag ärligt känt att jag vill och behöver ta mej ut och träffa de människor, som på olika sätt gör mej hel. Inte bara de jag växt upp med eller på olika sätt följt genom livet, utan också de som kommit till i olika livsskeden och sammanhang. Hur ingen utesluter någon annan, utan alla får plats och har en särskild plats i hjärtat.

Imorse var det som att tusen bitar föll på plats och jag blev både rörd och barnsligt glad. Det är något särskilt att mötas i avskalat läge, där alla onödigheter, roller och prestationer är undanstädade. Då ens bagage inte kommer i vägen. Då man bara kan säga hur man har det och så är det bra med det – inga förväntningar på någon måste ingripa eller fixa något. En naturlig och fungerande Sharing Group helt enkelt.

Så behövligt just nu. Så mitt i prick vad jag behövde.
Och så alla fina ord och tankar jag fick mej tilldelat. Välsignelse helt enkelt.

[Bild från pixabay.com]
Annonser

5 reaktioner på ”i avskalat läge.

  1. Jag är som du. Väldigt hemmakär (social lat…) ;-)
    Jag borde verkligen bli bättre på att träffa mina vänner oftare.Det är ju så himla trevligt, när man väl tar sig tiden!

  2. Låter fantastiskt härligt och jag är tyvärr likadan, efter jobbet vill jag bara boa in mig men de få gånger jag tar mig i kragen och träffar vänner så ger det massor med energi. Kram

    • Så plussar man på logistik och alla inblandades kalendrar…. och så blir man matt bara av att försöka hitta en tid och plats som funkar 😊 Men allt går och särskilt om man verkligen vill! ❤

  3. Förstår liksom på pricken hur du menar. Underbart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s