ävenom jag inte greppar allting.

Jag har åkt på en rejäl förkylning. Roligare kan man ju ha det, men bara att snyta sig och smutta vidare på ingefärs- och honungsvattnet. Eftersom jag inte har feber eller ont halsen, så har jag ändå mjukat upp kroppen med anpassad yoga. Gick en kort promenad igår också i det fantastiska ljuset.

 

image

 

Att röra på sig lite lätt med förkylning i kroppen är bara bra. Såklart inget pulshöjande eller träning i bemärkelsen ta ut sig, men mjuk rörelse hjälper bara kroppen och håller igång energin. I ärlighetens namn vet man nog vad som är okej och inte.

Men såklart vila också.

Kom mej äntligen för att se filmen Awake : The life of Yogananda. Jag häpnade över att filmen nästan mer var en dokumentär om vad yoga är, än en biografi över Yoganandas liv. Så många saker, ord och filosofier, som kunde ha varit klippta ur min uppfattning om vad yoga är – och inte är.

 

image

 

Mycket av det Yogananda sade, känner jag igen från Yogi Bhajan. Klokskapsgubbar, som ofta missförståtts och som provocerat många, men som besitter vidsom utöver det vanliga.

Det djuplodade och svårfilosofiska känns avlägset när man stretar ensam på yogamattan mörka vintermorgnar. Då är jag mest bara glad att jag får the shit done, att jag får till min practice och är nöjd med vetskapen att teknikerna fungerar även om jag inte greppar allting.

Därför är det en gudagåva att stöta på böcker, filmer och människor, som på olika sätt påminner en om att det är vägen som räknas. Jag behöver inte kunna allt, det räcker med att jag känner igen och lutar åt rätt håll.

Annonser

14 reaktioner på ”ävenom jag inte greppar allting.

 1. Segt med förkylning, krya!

 2. Just det där du skriver om klokskapsgubbar, hur de provocerar många, det känner jag väl igen från min lärare :) Ibland blir man provocerad själv och då är det verkligen läge att kolla vad som triggades.
  Hoppas du kryar på dig snart, jag har läst ikapp och njuter som alltid av dina insikter och formuleringar. Kramar!

  • Ett viss mått provokation triggar på ett bra sätt, öppnar ögonen och ger en puff framåt – kanske inte precis i ögonblicket, men på sikt. Såsom det ska vara :)
   Kram!

 3. Krya på dig! och filmen låter som en måste se.. men i vanlig ordning har vi slut på nät hemma och jag har därför inte kunnat kommentera. Kram

 4. Förkylning på ingång här också. Usch och fy. Försöker fokusera på ”att ta det lugnt”, men det kan ju vara lättare sagt än gjort.
  Krya på dig!

  • Förkylning är så lömskt, det är lite svårt att veta hur man egentligen mår när man inte har feber. Fast denhär gången har det inte varit frågan om – jag har varit halvklubbad och nedsläppt, och bara tanken att träna eller så har gjort mej svettig :)
   Fast nu börjar det nog svänga, tack och lov!

 5. Åh, var såg du den?

 6. Ping: en yogis självbiografi. | yoga ♥ löpning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s