ändå väldigt mycket.

WP_20160203_09_29_00_Pro (1)

Såhär en bra bit in i min Pranayama for Purification så börjar jag se ett och annat. Känna också för all del. Första dagarna var det som att kranen öppnades mer än någonsin och jag tyckte att det bara vällde dumheter ur munnen på mej. Som om ett uppdämt behov av att säga allt en gång för alla, så att det sen skulle vara över. Klart. Finito. Hejdå.

Skitprat är så mycket mer än att prata bakom ryggen på någon. För mej handlar det nästan mer om när man fyller ut tomrum med kallprat och onödiga floskler. Att inte våga vara tyst. Där är jag nu. Retar upp mej enormt på kommentarfält på nättidningar och bloggar – näthatet och den märkliga läggningen folk har att behöva kasta skit på varandra och måla allt i svart och vitt.

Undrar vart all ödmjukhet tagit vägen.

Och medan jag sitter och sträcker ut mina armhålor allt jag kan varje dag, så känner jag hur kroppen öppnar upp på helt andra ställen. Knak och brak och saker som lossnar i nacken, ländryggen och långt in i bröstkorgen. Andetag som plötsligt rasar ner i magen och töjs ut i sin fulla kraft.

Märkte också när jag låg på bänkpressarbänken hur jag fick ny kontakt med skulderbladen och kunde sträcka ut på ett helt annat sätt i armarna. Hur det fanns en kraft, som jag inte tidigare känt av i det läget.

Bara för att jag sitter med aktivt sträckt arm upp mot taket i tre minuter varje dag. Det är ju ingenting! Ändå väldigt, väldigt mycket. Tydligen.

Så när jag imorse, för första gången på alltför länge, sprang mellan träden och faktiskt inte tyckte det var sådär jätteskönt, utan nästan lite jobbigt att inse hur förkylningen ändå påverkat mej. Då fick jag flashback till timmen innan då jag satt i min Pranayama och hälen knölade sig obekvämt in i rumpmuskeln, men att jag ändå inte lät mej störas utan bara andades vidare i mina Sat och Nam. Det flödet plockade jag fram i de tunga stegen, fast besluten att inte sluta springa utan tassa vidare med en fot framför den andra. Bara för att en stund senare inse att inget gått förlorat – det var bara lite ringrost i vägen av alla snorpapper och torra hostningar.

Det är kanske just i sådana här tillfällen, som jag inser hur mäktig yogan är och hur vansinnigt mycket den bär i allt jag gör. Allt från att bli ytterst medveten om vilka ord min mun utbrister, till hur den hjälper mej att komma förbi både huvudets och kroppens tillkortakommanden. Fungera både som katalysator och jetmotor.

Hjälper mej att vara människa. Med allt -ALLT- det innebär.

Hur löjligt magiskt är det inte.

 

WP_20160203_09_29_45_Pro (1)

Annonser

7 reaktioner på ”ändå väldigt mycket.

 1. Vilka härliga vinterbilder. Jag är inte mycket för yoga men kan tänka mig att den effekt yoga har på dig, samma effekt har pilates på mig.

  • Huvudsaken vi hittat det som gör oss starkare inifrån ut, både fysiskt och mentalt. Alla vägar bär till Rom, eller hur var det?! :)

 2. Så fint du beskriver ditt liv med allt som flätas samman. Skitpratet ja, och de fruktansvärda kommentarer som människor skriver idag. Var kommer all negativitet ifrån? Vi diskuterade det härom dagen här hemma, hur är det möjligt att man bara släpper alla filter och bara hänger sig åt sin ilska och frustration? Och allt är ju inte negativt som skrivs, i vanliga länkar ibland ser jag hur människor vräker ur sig oförskämdheter och kallar varandra både det ena och det andra, bara för att man har olika åsikt… Sjukt! Den där pranayaman blev jag väldigt intresserad av! Kanske testar framåt kvällen :) Kram på dig!

  • Allt är inte hat som skrivs skulle det stå, och inget annat!

  • Jag har blivit helt ställd senaste tiden, av allt skit som folk bara kastar omkring sig! Exakt som du skriver, det är som alla filter saknas plötsligt.
   Kram och ja, be my guest, gör Pranayaman ❤️ Se det som en kärleksfull studie i KY 😄

 3. Det är det som är det fina med kundaliniyogan man kan göra lite och ändå blir det såå mycket. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s