träningsode*)

 

WP_20160118_18_56_29_Pro(3)

 

De senaste dagarna har jag varit väldigt medveten om att jag har en kropp! Utan att ha planerat eller tänkt träna speciellt tungt, så har variationen gjort att kroppen känns. Det känns i ryggen. Det känns i benen. Det känns i armarna.

I söndags öppnade sig plötsligt möjligheten att springa långpass upp, något jag inte hade räknat med att hinna i helgen annars. Med så lite löpning jag har i systemet nu, så var det ett under att jag överlevde. Blytungt i blötsnö och regn dessutom. Mörbultade benen på lördagskvällen [Alla barnen ser på Melodifestivalen, utom Nina, hon med upphopp och utfallssteg sina ben pina], så inte ett enda steg var lätt. Fick gå och springa om vartannat för att överhuvudtaget komma mej hem igen. Som en dränkt katt.

Fast jag njuter som mest då. Egentligen. När det är galet jobbigt. Kanske inte exakt i stunden, men känslan efteråt är svårslagen.

Var till och med trött i ryggen och armarna efteråt. Helt otroligt vad man hjälper till med armarna när benen inte riktigt räcker till. Jag brukar faktiskt tänka på att få till en mer driven pendling när resten av kroppen strejkar. Särskilt i backar eller snö när man måste lyfta fötterna extra högt. Det är ju faktiskt inte bara benen som ska vara i rörelse.

Fokuserat lite extra senaste tiden på överkroppen (vill ju persa i bänkpress, helst igår) och eftersom benen bara ville vika sig dubbla igår, bar jag in skivstången i hallen och rodde för brinnkära livet. Att kombinera rodd med enbart stång (många reps) och rodd med vikt (få reps) tar kål på allt, utom träningslyckan! Less is more-träning när den är som bäst, och tröttheten i ryggen är nu ersatt med den betydligt trevligare träningsvärken.

Och ja. Det är så tjatigt så det nästan är pinsamt, men jag säger det ändå – jag tycker så mycket mer om mitt liv och min kropp idag när jag tränar, än jag gjorde när jag var ung, blond och otränad. Idag är jag bara blond.

*) ode = hyllningsdikt.
träningsode = endorfindikt.

 

Annonser

6 reaktioner på ”träningsode*)

  1. förstår dig alldeles precis!

  2. Skulle gärna bli smittad av din träningsiver:)

  3. Kraftpaketet från Finland, du ser urstark ut härliga människa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s