en yogis självbiografi.

WP_20160217_17_20_35_Pro (1)

Först såg jag filmen, nu läser jag boken, En yogis självbiografi av Yogananda. Jag är helt fängslad. Nästan så jag får lust att göra som George Harrison (han i Beatles ni vet):

Jag har travar av Autobiography of a Yogi runt om i huset och jag delar ständigt ut dem till folk. När någon behöver ‘tänka i nya banor’, säger jag till dem att läsa denna bok…”

Redan när jag såg filmen ville jag veta mera om Yogananda, för det var som att han förmedlade en övergripande och tydlig bild av vad yoga innebär för mej, sen kan jag inte riktigt förklara med ord hur den bilden ser ut. Det är mer en känsla. En visshet.

Nu längtar jag till varje stund jag har tid att läsa (bara jag inte var så kvällstrött!). Varje kapitel är kanske inte sådär jättesprittande, men det behöver inte alltid vara så heller. En bra bok förlåter sig själv liksom.

Det vackra i gripande böcker är att de inspirerar till förändring och medvetenhet. Bara det att jag läser om Yogananda skulle jag kunna yoga och djupmeditera hela dagarna. Jag får lust att koka femtio liter daal, så jag står mej någon vecka – bara krypa ut ur min grotta och sleva i mej en tallrik innan jag kryper in tillbaka och fortsätter utforska min själ. Ungefär så. Ifall det blir ännu mera glest mellan inläggen så vet du varför…

Annonser

8 reaktioner på ”en yogis självbiografi.

  1. Det här var nästan kusligt att läsa, jag hade kunnat skriva allt du skriver! Såg också filmen efter tips från dig :) Älskar ju George Harrison sedan jag såg en lång dokumentär om honom och just hans uttalanden i den här filmen. Läser också boken och slås av,som de säger i filmen – andlig utveckling är ensamt och svårt ibland men ändå värt allt. Varma kramar yogasyster!

  2. Jag har läst boken. Fast på italienska. Kanske fattade inte jag men jag blev inte alls så tagen som alla säger. Kanske är jag yogiskt frigid…eller nåt. Eller så fattade jag inte italienskan så bra…ska kanske titta på den igen…eller filmen. Du inspirerar och skräms samtidigt. Jag kanske är urbota korkad. Suck och Kram (använder alldeles för många kanske också!)

    • Nej hör du, Marika :D Det som en går igång på, får en annan att gäspa. Du anar inte hur många yogaböcker och -profiler jag läst och stött på, som inte fått mej att höja på ögonbrynen ens. Eller som tvärtom gjort mej mer eller mindre illa till mods. Så händer det ju att man försökt sig på en bok i flera omgånger, men det har aldrig gripit tag i en… förrän flera år senare då man slukar den och undrar vad som gjorde att man tidigare knappt fick läst tio sidor?!
      Kramkram!

  3. Nu blir man sugen på att läsa.. men jag avvaktar nog och tänker att det som är meningen att jag ska ta till mig kommer i min väg.. Men väldigt inspirerande att höra om din inspiration! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s