om att glömma och keep:a up.

Andas in och andas ut. Märker att det drar mot vår och vartefter det ljusnar blir sådant synligt, som under vintern legat i mörka hörn. Kopplade på viloläget i slutet av sportlovet och gjorde inte många knop. Inte för att jag ville, utan för att jag krasst kände att jag var tvungen. Ogillar att dras med tröttma och jaja, man måste vila också, men det är så mycket man borde.

Det kändes litegrann som när vattnet drar sig tillbaka och sen kommer tillbaka som en våg. Några dagar i torrläge och så lagom till söndagkväll då jag hade behövt dra ner rullgardinen i tid för att orka upp på måndagmorgon, så var jag hur pigg som helst.

Jag insåg också att jag avbrutit min Pranayama for Purification. Jaha? Jag gjorde den bara inte i helgen. Minns att mina lärare sade under utbildningen att ni kommer stöta på gånger då ni glömmer er sadhana. Funderade på det när jag väl insåg faktum, men kände egentligen ingenting, så jag tar det för vad det är. Ett avslut. Färdig för denhär gången. Tack.

Det är en sak att hålla fast vid ett specifikt yogapass under flera år, men inte göra det varje dag. En annan sak att varje dag göra sitt pass, sin kriya, sin meditation eller vad det nu är. Det är inget fel i att inte göra varje dag, men kundaliniyogan är liksom funtad så att full effekt får man när man keep:ar up varje dag oavsett vad. Med det inte sagt att det inte har verkan att göra några dagar i veckan, men den fulla effekten och syftet med arbetet vi gör på yogamattan blir inte lika kraftfullt – ju mer vi investerar, desto större utbetalning.

Eller som Yogi Bhajan säger i boken Kundalini Yoga : The Flow of Eternal Power:prscr

Sat Nam på det.

Annonser

4 reaktioner på ”om att glömma och keep:a up.

  1. Det är värst vad den där Yogi Bhajan dyker upp överallt just nu och poke, provoke… Jo ibland är en sadhana bara slut så där. Ligger säkert en ny och väntar runt hörnet. Kram♥

  2. Tänk dig då att hålla fast vid en sadhana och faktiskt göra den varje dag i flera år!! Det har jag faktiskt gjort. Tror knappt det är sant men det var utifrån det som allt hände i mitt inre. Namasté <3

    • Yepp, det är inte ovanligt i KY-kretsar heller. Själv har jag inte kommit dit ännu. Tänker att det kommer när det är dags, OM det blir dags ;)
      KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s