nåt smått om min träning.

Så är jag inne i styrketräningen igen. Sådär så jag har svårigheter att springa som en vanlig löpare. Stapplade fram en kortis igårkväll, samtidigt kan jag inte låta bli att flina och njuta av det. Eftersom jag ju fått bita i det sura äpplet och ofrivilligt periodisera min träning pga menshelvetet, så har jag slutat hålla tillbaka de dagar jag kan träna fullt ut.

Har mörat armarna med armhävningar i olika varianter senaste tiden. Finns ju inte bara ett sätt att göra och eftersom jag har en trilskande axel, så mår både den och jag bra av att variera utförandet. Intressant hur en liten vinkel eller en annorlunda handplacering kan göra så stor skillnad och i efterhand ge träningsvärk på de mest besynnerliga ställen.

Benen mörade jag i måndags efter jobbet. Gjorde allt jag kunde komma på för rumpa och baksida lår. Bland annat marklyft. Har inte gjort marklyft regelbundet i vinter, men kunde glädjande konstatera att visst har det hänt saker i styrkan ändå. Kunde lassa på lika mycket som i höstas och det var inte tungt på det omöjliga sättet. Tvärtom. Ser framemot att plocka på fler viktplattor. Också i bänkpressen, min hatkärlek, känner jag framsteg, inte minst tack vare armhävningarna jag utsätter mej för. Win win.

Jag är inte den som för träningsdagbok, inte nån dagbok överhuvudtaget, men att ibland sammanfatta läget här är som en minnesanteckning när jag nångång bläddrar tillbaka. För mej är det ointressant att läsa hurudana träningspass andra gjort, ärligt så scrollar jag bara då, kanske för att jag själv är så himla ostrukturerad och i princip alltid går på känsla. Därför delar jag heller aldrig med mej av viktresultat och prestationer, för jag tycker det är sekundärt. Däremot kommer jag nog kanske vilja hojta till när jag fått upp tresiffrigt från golvet!

 

Annonser

11 reaktioner på ”nåt smått om min träning.

 1. Min mens är inte alls lika besvärlig som din men jag försöker ändå lägga viloveckorna under samma period. Jag är mycket tröttare då och det känns logiskt att ge kroppen lite extra återhämtning då.

  • Så resonerar jag också! Och det fungerar helt bra, de flesta månader ;) Det är bara senaste tiden, som det blivit för stor skillnad mellan on och off för att det ska vara okej och ja, rent praktiskt blir det ju bökigt.

 2. Även om jag, liksom du, går på¨känsla i 99 % av fallen, tycker jag ändå att det kan vara intressant att läsa andras upplägg eller övningar ibland. Inte så att jag sätter mig och planerar in en massa nya övningar i nästa pass, men ibland sås ett frö… :-)

  Ja, klart du måste hojta då! :-D

  Kram M

 3. Det låter helt klart som att du hittat ett upplägg som funkar för dig och som får dig att må bra. Win-win på den 😊.
  Du får jättegärna hojta till när tresiffrigt följer med upp från golvet 💪.
  Själv har jag länge glömt bort/tryckt undan att jag har en tävlingsgen. För att jag ska kunna fokusera på att må bra måste jag använda mig av kraften u den genen. Men huvudsaken är ju att man gör något som får en att må bra, eller hur. Många träningskramar till dig.

  • Tog några år innan jag insåg att jag i.n.t.e har någon tävlingsgen, bara när det gäller att få största kanelbullen :)
   Vi fortsätter må bra, helt enkelt!
   Kram!

 4. Ny här, men härligt att läsa ditt inlägg. Får kolla igenom noga å läsa om din mens 😉 Eller framförallt allt annat💪🏻

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s