vårvirr.

image

Hann bara skriva i min fredagslista att jag just nu inte ältar något särskilt. Be careful what you…

Sedan dess har huvudet varit fullt. Av allt. Allt möjligt. Gnissel och trassel. Räknat till tio för mej själv, åt mej själv. Och imorse satt jag på yogamattan med tungan ute och pumpade med naveln i en knasig övning, som ska motarbeta utmattning.

Läser hos en kär vän att hon också har svårt att få tanke, kropp och huvud att funka. Läser Japa Kaurs horoskop. Läser hos Ulrika om våren. Nickar igen. Omfamnar.

Och solen lyser obarmhärtigt genom märg och ben. Dånar uppe på himlen och jag måste nästan krypa ihop för att skydda mej. Det gör ont när knoppar brister…

Vårdagjämning i helgen. Jag tänker att det nog jämnar ut sig då. Blir mer balans mellan det vinterlångsamma och vårsprittande. Längtar efter dagar då själen hinner bättre med. Ja, jag är själv fullt ansvarig för hur jag väntar in den, men det är så typiskt våren att piska igång en massa, som det inte riktigt är dags för än. Hur lockande det än är.

Jag vill ha lite seghet kvar. Jag behöver det. Hålla hälarna lite i backen och inte ta av mej mössan för fort. Än så är det (lite) vinter.

Annonser

8 reaktioner på ”vårvirr.

 1. Jepp, gnissel och trassel. Men bara i hjärnan, inte på riktigt, inte där utanför. Det känner jag igen just nu.

 2. Tack. Tänk att jag nästan ”glömmer” hur våren brukar svida i mig. Först längtar jag efter ljuset och sen kan jag nästan inte uthärda det. Och du, horoskopet var kusligt, exakt sim jag känt mig den här veckan! Varm kram och på med solbrillorna

  • Har aldrig förstått mej på stjärnor och horoskop, men när jag hittade Japa Kaur så var det precis som du skriver – kusligt sant! Litar på och lutar mej ofta mot hennes ord, särskilt de dagar då jag inte kan sätta fingret på vad äääär det med mej idag :)
   Kram och lagom ;) med ljus!

 3. Men nej… :-(
  Hoppas du hittar lugnet igen!

  Kram M <3

 4. Åh tack för länkkärlek och ditt språk i det här inlägget man vill bara läsa mer!! Ja våren skaver men det blir snart bättre. Kram♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s