dagar som idag.

 

image

Here we go again. Halvliggande sidoläge med uppdragna knän. Lång natt. Svettig natt. Menskramper och illamående. Soffan är min bästa vän.

Brukar för det mesta klara av att veckla ut mej, ta medicin och åka till jobbet, men inte idag. Idag gick det bara inte. Jag vet precis när det inte är lönt att vara duktig och kämpa. Tacksam att jag inte är president, prinsessa eller har huvudrollen i en Broadwaymusikal.

Nej, jag fiskar inte efter ynk och tycka synd om. Jag är bara trött på att gömma besvär, som inte ska få synas och märkas egentligen, men som är nog så handikappande. Fajtas ändå med tankar om att jag kanske borde trycka i mej mer medicin, dra upp snoret och sköta mitt jobb. Samtidigt som det är just det vi kvinnor måste sluta med! Jag har gjort så hela mitt vuxna liv, orkat fast jag inte orkat egentligen.

Hade kontakt med sjukvården redan tidigt imorse och hörde mej för om operationskön och fick veta att tidigast i maj står jag i tur.  Fick samtidigt meddela yogaretreatdatum, så att inget krockar olyckligt. Det är vetskapen om att hjälp väntar om hörnet, som gör att det ändå inte känns helt hopplöst dagar som idag.

Annonser

7 reaktioner på ”dagar som idag.

  1. Håll ut och kämpa på! Klart att man får vara hemma och ta hand om sig själv. I Japan har man lediga dagar att ta ut för mens. Fattar inte varför vi i västvärlden ska ha så svårt för sånt. Kramar

  2. Åh känner igen, inte just mensbesvären men då jag har haft huvudvärk och inte kunat ta mig till jobbet. Men vissa dagar går det inte bara och varför ska allt hänga på oss… Acceptans och vila och vara. Kryakramar♥

  3. Av hela mitt hjärta hejar jag på dig! Vi ska inte hålla käften och stå ut.

  4. Det är rätt, inget att gömma undan. Själv är jag uppväxt med en mamma och mormor som alltid sa att man skulle vila och bli ompysslad när man hade mens. Så det har jag blivit. Och fört vidare. Snart är det din tur i kön! Kramar om!

  5. Snart, snart!! Kram❤️

  6. Stackare. Det låter inget kul alls. Hoppas du snart mår bättre och att du snart får hjälp. Krya på dig kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s