bland block och band.

image

Lagom mosig igår efter fredagen, men eftersom det alltid går att bara sitta med när det kommer till yoga, så ville jag vara med på heldagen med Josephine Selander.

På yogafestivalen i Ängsbacka för några år sedan gick jag på ett par klasser Virya yoga med Josephine och tyckte om dem. En av hennes elever är härifrån så Virya yoga har även hittat hit. Hursomhelst.

Det var skönt att sträcka ut kroppen, efter att den varit ihopdragen av kramper dagen innan, men annars var jag inte riktigt on. Jag tycker det är väldigt givande att ibland nörda in på detaljer och få lära sig mer om en specifik muskel (igår Iliopsoas) och att med hjälp av block, band och andra props kan komma underfund med hur allt hänger ihop och påverkar. Fast igår hann jag bli lite trött på alla avbrott och att hela dagen blev en enda lång workshop. Inte på något sätt en onödig dag, men stundvis skränig musik och slagsida mot det ytterst fysiska gjorde att jag hade svårt att hitta det som är yoga för mej.

Men jag lärde jag mej flera saker, som jag absolut kan ta med mej. Och bara det att få träffa kära yogavänner och bli serverad grönsakssoppa och gott bröd är guld värt.

Annonser

6 reaktioner på ”bland block och band.

 1. Jag förstår dig. Avbrott gör ju att man tappar det där flowet lite…

  Fast å andra sidan, det beror ju på längden på yogapasset? :)
  Håller det på hela dagen är det (i alla fall för mig) nödvändigt med lite avbrott.

  Kram M

  • Absolut behövs pauser under en heldag, men i ett flöde, typ solhälsningar eller en serie av något slag, blir jag lite stressad när man avbryter för att gå igenom en detalj. Visserligen var det workshop igår och då vet man ju att det är meningen man ska grotta ner sig i teknik och så, ändå saknade jag ett flödande pass utan avbrott för teknikgrejer.

 2. Jag är så trist nuförtiden att jag BARA vill göra kundaliniyoga, enda undantaget är lite yin. Kanske ett tecken på att man hittat rätt eller att jag är inskränkt.. Hi Hi . Men jag förstår att man lära sig av varandra i olika ”traditioner” och tycker du är tuff. Kram

  • Du är inte trist! :)
   Jag skulle allra, allra helst bara gå på Kundalinievents, men det händer ju inte här (förutom utbildningen i Vasa då), så jag går på andra för att överhuvudtaget få vara bland yogamänniskor och ja, få mej till livs lite nya infallsvinklar och så. Men det är inte helt lätt, ärligt, för så mycket ändrade i mitt synsätt på yogan när jag KY klampade in ;)
   Kram & Sat Nam!

 3. Jag har aldrig tränat Josephines egen form av yoga, när jag läste hennes första bok så kände jag inte igen mig alls i den yoga jag utövar. Det var biomekanik rakt igenom och väldigt västerländsk dvs fokus på enbart det fysiska. Så den formen har aldrig lockat mig. Sedan tror jag som du att man alltid kan snappa upp saker även om hjärtat klappar för ens egen yoga. Musik är något jag aldrig använder. Tänk så olika det kan se ut!

  • Biomekanik it is och inget fel i det, men precis som du säger väldigt fysiskt. Jag tänker i dessa sammanhang att jag lär mej mer om anatomi och hur kroppen fungerar rent fysiskt, sen har jag fokus på energiarbetet i min egen yoga. Komplettering, öppnade ögon och bekräftelse på vad som är vad i min egen practice.
   Kram & Sat Nam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s