påsken, lyckan och hur jäkla häftigt det är.

Känner mej onekligen lätt udda ibland. Påsk är en sådan helg. Också. Jag är ju ingen traditionsmänniska, bara när det gäller mat- och sovklockan. Inte enda fjäder har kommit ut ur skåpet hos oss och det närmaste påskmat jag har ätit är Mignon-ägg.

Jag är nu bara sån.

Ändå har det varit en helt ljuvlig påsk. Dessa dagar har varit allt vad sportlovet inte var. Hela jag har varit mjukare och mer sammanhållen. Och ännu är det en dag kvar. Wahe Guru!

WP_20160325_18_04_50_Pro

Jag har landat i kroppen. Djupare än på länge. Verkligen. Det är som att vintern dragit ihop mej och gjort mej stel. Jag har känt mej låst. Varit väldigt mycket i huvudet. Då blir man mer eller mindre döv för kroppens röst. Nu har den fått tala ut.

Varje dag i helgen har jag ägnat tid och energi åt yogan, men också åt rörelseträning. Yogamoves. Följt kroppens eget mönster. Andats djupt och kikat inåt. Igår hade jag dessutom date med Marica och började dagen på hennes Vinyasa Flow-klass. Åh, Marica är en sådan lärare, som har förmågan att förflytta fokus från det fysiska trots att det inte är några lätta sekvenser i Vinyasayogan. Så ävenom jag fnissade åt mej själv och mina fyra vänsterben mellan varven, så var det superskönt att låta sig guidas och… landa i kroppen ytterligare. Tack vännen ♥

WP_20160327_11_02_21_Pro

Idag hade jag bestämt mej för att vara ute länge. Satt med kartan innan och försökte hitta en rutt jag inte sprungit förut. Inte helt lätt, men fick skjuts av maken till startpunkten och sparade så flera tråkiga transportkilometer. Lyx.

Hade med mej yngsta hunden, som fortfarande är lite virrig och busig, men han lär sig och våra totalt 16 km gick bättre än någonsin tidigare. Skrev precis på Instagram att jag är så himla glad över kroppen, som fogar sig till mina påhittigheter. Att jag lyckats bygga upp en grundstyrka och uthållighet, som gör att jag bara kan gå ut genom dörren utan desto mera planering och springa iväg. Att kroppen håller ihop, orkar och fixar nästan två mil utan att protestera.

IGcollage

Skogen är allt annat än springvänlig ännu. Det är ställvis rätt djup, blöt snö. Däremellan isbana och lervälling om vartannat. Men så vackert! Så skönt! Äntligen!

Jag har sprungit litet i vinter om jag jämför med två föregående vintrar. Ändå känner jag mej starkare nu än när jag upprätthöll högre antal mil. Relativt tung styrketräning har satt sina spår och fjäderlätta steg har fått ge vika för mer bastanta dunsar, men dieselmotorn är desto segare. Jag kände under varje kilometer idag att jag håvade in frukt och bonus för allt jag investerat i kroppsomhändertagande. I mitt liv är jag på rätt väg. Jag har hittat min balans och det är så jäkla häftigt.

Annonser

9 reaktioner på ”påsken, lyckan och hur jäkla häftigt det är.

 1. Jag vet inte vad jag är mest avundsjuk på: löpningen, skogen eller hunden? Ser härligt ut i alla fall, trots snön.

 2. Samma här. :-o
  Inte en enda kyckling eller fjäder. Eller jo, en kyckling som minstingen gjorde till mig på dagis.
  Undra om mina barn kommer bli miljöskadade….. Haha! ;-)

 3. Inget extra påskpynt här heller. Och de är väl det som är så härligt med påsken tänker jag, inga krav o inga måsten och ingen speciell ”påsk-kännsla” som typ vid jul som måste infinna sig. Man bara gör vad man vill och mår bra i det.

 4. Låter fint. Rätt. Skogen och syret. Du och balansen. Allt gott!

 5. Härligt med din energi, skog och yoga vad mer behöver man? Kram

 6. Häftigt att följa den också! Din påsk låter perfekt.

 7. Tack själv Nina <3 Vi borde ta oss tid oftare men som med allt annat är det sällan kvantitet som är viktigt baaara kvalitet.

 8. Underbar läsning!

 9. Ni är för härliga!!! ♥♥♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s