om förändring, ommöblering och meditation.

Jag gillar förändring. När förändring innebär ny cirkulation och nytt syre. När något stagnerat äntligen rör på sig. Det är kanske dumt att säga det högt, men jag har i princip alltid haft lätt att anpassa mej och lära mej nya rutiner eller nytt sätt att göra saker på. Det är uppiggande och fräscht. Faktum är att jag blivit ännu bättre på det för varje år. Inte tvärtom, som det ofta är, att ju äldre man blir desto mer ogillar man förändring – fast det kanske är något jag fått om bakfoten.

När jag får/måste lära mej en ny sak eller rutin, så gör det mej uppmärksam. Jag blir mer alert och är liksom fokuserad på att komma ihåg. Det är som att jag kopplar på och använder hjärnan mer. Det nya blir inget jobbigt, utan mer som en positiv utmaning. Ibland känns det som att jag är den enda som känner så. Om jag ska vara ärlig.

Som ung möblerade jag om i mitt rum sjuttioelva gånger i året. Minst. Det var något av det bästa jag visste. Idag är jag inte fullt så entusiastisk över att flytta just möbler hemma, men jag älskar att rensa ut och jag njuter på ett nästan sadistiskt sätt när jag får slänga saker. Göra rum för nytt eller helt enkelt göra rum för ingenting.

Inte sällan upplever jag det som att jag omgiven av människor, som inte vill flytta en endaste pryl. Suckar när någon rutin justeras. Morrar när jag bökat om i skåpen. Himlar med ögonen när jag föreslår ett annat sätt att tänka i officiella sammanhang. Eller möblerar om för att förenkla och försköna.

Inte så att jag inte har förståelse. Eller inte skulle bry mej om andra. Visst känner jag också va’ffaaan? ibland och frågar mej om en förändring verkligen var nödvändig och varför måste jag lära mej detta?! Men det finns ändå alltid en strimma nyfikenhet i mej, och bara jag får smälta det ett tag så inser jag oftast att förändringen var av godo.

För vi mår bra av att ruskas om. Vända på pappershögar. Blåsa ut allt och börja om. Våga tänka andra vägen och från sidan om. Jag älskar friska vindar och nytänk. Det är ju det som håller igång människan. Hjärnan! Livet! Funderar lite lågmält att månne inte meditation har ett finger med i spelet. För när vi mediterar spårar vi upp nya vägar och banor i hjärnan. Vi öppnar upp sinnena och vi får ett bredare seende. Vi går från att vara låsta i det som varit, till att villigt bana väg för ny cirkulation och energi. Vi är mera i nuet och behöver inte samla på gamla saker som en hamster eller hålla fast vid prylar av nostalgiska skäl. Livet är ju nu. Jag är nu. Ut med dammet, så jag kan andas.

Annonser

12 reaktioner på ”om förändring, ommöblering och meditation.

 1. Håller med SÅ! Möblera om är verkligen härligt -men kan vara jobbigt- på många sätt! Tänkvärt!

 2. Jag gillar förvisso rutiner OCKSÅ. Men jag håller med. Blir allt för fyrkantigt eller slentrian är det så himla skönt att få utmana sig. Det var bl.a annat därför jag bytte arbete för 1,5 år sen. På min gamla plats trivdes jag, men kände att jag inte tänkt alls.
  När jag började med, för mig, helt okända uppgifter fick jag verkligen skärpa till mig. Tänkte flera gånger: ”Vad har jag gett mig in på??!” men det blev bra till slut. :-)

  Kram M

  • Vardag är nice, supernice, jag skulle storkna utan rutiner, men ”det andra” behöver absolut röras om ibland :)
   Kram!

 3. Rensa gillar jag absolut, slänger gärna så mycket som möjligt… hi hi. Men möblera om har aldrig varit min melodi.. låter jobbigt. Kram

 4. Känner igen! Gud så många gånger jag möblerat om i mitt liv :) och ibland har jag ställt tillbaka allt igen när det inte blev som jag trott! Helst på natten. Bytt jobb många gånger, det var bara sista jobbet jag stannade så länge på. För länge. Och jag har gått från att samla till att slänga. Ibland får jag hålla i mig. Fniss!

  • Haha, ja, jag har också fått ställa allt tillbaka igen. Inte minst när man insett att DÄR fanns ingen elkontakt…! :P

 5. Jag också! Va kul. Älskar att kasta saker. Vad tycker du om Ekorosk. Jag älskar skiten. Helt bokstavligen.

 6. Ha, ha samma här! När jag ännu bodde hemma så cirkulerade möblerna hej vilt i mitt rum och jag minns hur mamma ropade; ”möblerar du om igen”…. Nu orkar jag inte möblera om speciellt ofta, istället sorterar jag bland alla saker och gör mig av med en hel del – så skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s