foten på bromsen.

Snålblåst. Vårvindar. Jag värjer mej fortfarande lite för solens allra ljusaste ljus. Mina ögon fixar det liksom inte. Har alltid varit så. Ända sen jag var liten. Alla barnen jublade, men Nina satt och kisade så tårarna rann.

Drar mej till minnes förra våren. Då jag blev så trött. På en gång tog reserverna slut. I år har jag hållit emot. Diskret satt hälarna i backen. Gått lite långsammare, inte rusat rakt ut i ljuset och vårens alla lockelser. Jag tror det hjälpt. Jag är inte slut. Inte jättetrött. Inte än (må så förbli).

Folk bökar i sina trädgårdar. Hackar i ännu frusen jord. Jag fnyser lite snorkigt och smeker bara lite ömt över grenar och knoppar. Det är ju inte bråttom någonstans! Snön var ju precis här. Ännu får det bero. Inget far någonstans. Herregud. På våra breddgrader är april så väldigt lynnig. Nej, jag passar på att lata mej ännu. Kommer hinna svinga räfsan och spaden mer än väl.

Jag vill inte vilja för mycket ännu.

Och ikväll efter en promenad i bitig luft, satte jag mej på yogamattan med hörlurarna i öronen och en av Ramdesh Kaurs guidade meditationer (de finns på Spotify bla.). Så skönt laidback och kravlöst. Som en fot på bromspedalen.

Annonser

8 reaktioner på ”foten på bromsen.

 1. Min son säger alltid att solen sticker i ögonen. Han har alltid varit känslig för just ljuset på våren. Som svensk tycker man att det låter otacksamt. Men nu förstår jag ju. Allt är ju inte alls likadant för alla. Kramar

 2. Här har du en till som också är känslig för vårsolen har oftast känt att den nästan bränner sig in i mig på våren. Men jag tar mina solbrillor och vänder näsan mot den och släpper fjolårslöven med blicken :) Tids nog. TIds nog min vän! Varm kram

 3. Jag förstår och är precis likadan. Speciellt på våren lider jag av solen men även på sommaren. Huvudvärk och det sticker djupt inne i ögonen. Tänk att jag inte förstod det förrän för kanske två-tre år sen! Egentligen är ju våren underbar men som du skriver behövet det inte vara bråttom. Balans och streta lite emot! Kram på dig!

  • Jamenjaaa, i många år trodde (!!) jag att solen var mitt element. Idag vet jag bättre. Idag vet jag att jag antagligen hade mått bra som engelsman :P
   Konsten att njuta av våren är att ta det så lugnt att man hinner med varje knopp och varje nytt grönt blad!
   Kram!

 4. Känner igen, var så trött förra våren och vill inte hamna där igen.. Man måste trycka på bromsen hela tiden:). Kram

  • Nej fy för förra våren! Jag gick från superpigg till megatrött över en natt och det tänkte aldrig gå över. Never again!
   Kram, vi hjälps åt med bromsen ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s