in between sadhanas.

Justbreath

Jag är in between sadhanas nu. Har ingen fyrtiodagars eller längre på gång. Snurrar mest runt och fördjupar mej inte i något särskilt. Ändå är det inte yogalöst på något sätt, snarare tvärtom. Aldrig känns min yoga så närvarande, som när den känns och är som tandborstning.

Jag vänder och vrider på hela mej i positionerna. Ut och in på både tankar och känslor. Jag gör ingen specifik kriya, men har en längre tid fokuserat på ryggen och typiska asanas för kvinnor. Ryggflex, vridningar, framåtböjar och bakåtböjar. Långa stunder i just framåtböj, squat och inte minst Supta Baddha Konasana. Och ja, jag tonar in med Ong Namo Guru Dev Namo och jag tonar ut med Sat Nam, för det är mina yogamantran och fast jag inte gör en regelrätt kriya så är det kundaliniyoga jag gör. Andningen, mitt fokus och det sätt jag använder positionerna på. Och varje dag en meditation. På något sätt. Den absolut stilla eller så en specifik by Yogi Bhajan.

pic1

Det behöver inte vara så märkvärdigt. Så mycket vilar på vår intention. I många år lyssnade jag inte alls på kroppen och den mådde därefter. Nu jobbar jag grundläggande i yogan varje dag, riktigt basic basic. Sen boostar någon gång i veckan med en boom shakalaka-kriya och systemet får sitt. På alla plan.

Andra månader. Andra perioder gör jag samma kriya varje dag. Det är liksom bara hur det faller sig och vad som kommit till mej.

IMG_5442.jpg

Så att vara in between sadhanas är inte bara bu och blä. Det kan lika gärna betyda att yogan jobbar i mindre synliga rum eller i de delar av livet, som bara syns när man tittar i backspegeln. Det tog lite tid, men att våga vara mindre sträng (och prestationsinriktad) har gjort att jag upplever mer nyanser i yogan och att jag inte längre behöver förstoringsglas för att se att de sju andra delarna -Yama, Niyama, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana och Samadhi- faktiskt också är närvarande i mitt liv.

Gamla bilder idag.

 

Annonser

6 reaktioner på ”in between sadhanas.

  1. Ja ibland är det så skönt att bara ”frilansa” & göra en massa uppvärmningsövningar & inte hålla reda på någon ordning på papper eller i minnet. Men jag undrar vad Yogi Bhajan hade sagt om det:). Skämt åtsido vi känner oss själva bäst och vill utveckla vår inre guru, lyssna inåt. Inspirerande inlägg med så fina bilder! Sat Nam och kram

    • Han hade nog satt kaffet… ursäkta, téet i vrångstrupen :P :D Nämen, han var onekligen hård med att do your sadhana and do it with grace! Jag kan verkligen känna ibland att jag behöver disciplin och att jag behöver en utstakad sadhana, men så kommer perioder då jag dels kan känna verklig olust och dels i sanning inte veta VAD jag ska göra. Nånstans där är jag nu, inget har riktigt kommit till mej. Jag vet ju att det gör det, och då med besked :)
      Kram & Sat Nam!

  2. Det låter som du hittat dig i din yoga, ibland tappar man bort sig nästan i vad man ”måste”. Låter fint 🙏🏻

  3. Hej, har du gjort Novasure operationen o kan du berätta hur det var? Ont efteråt? Osv…
    Sanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s