allt jag håller på med.

yb(1)
Ja, jag hoppar mellan djupsinnigt om yoga, stigar mellan träden och blåsor i händerna av styrkelyft, men det är så mitt liv ser ut. Så ser också min blogg- och Instagramvärld ut. Det är så oerhört berikande att på ett litet hörn få följa med andra människors liv. Bli inspirerad, bli provocerad, bli glad… men mest av allt – bli medveten om att vi alla är så väldigt lika, trots de yttre olikheterna och omständigheterna. Jag kan bara inte sluta fascineras av hur vansinnigt olika våra resor kan se ut, men ändå är vi på väg längs med samma väg. Vilka kraftpaket vi är!

Sen är jag ju så nyfiken. Jag vill prova på saker och jag vill skapa mej egna bilder och erfarenheter. Sådan har jag alltid varit. Mitt sätt att lära mej är learning by doing. Jag somnar nästan direkt om någon håller föreläsning åt mej, ser till sist bara en mun som rör sig. Gissa om jag varit skoltrött genom åren. Därför fixar inte riktigt heller att lyssna på podcasts, för jag slutar liksom att lyssna i något skede. Kanske något som går att träna sig på, men överlägset bäst lär jag mej när jag handgripligen får lära mej saker. Idag inspireras jag nästan mest via Instagram, som är mitt forum – mer bild än text ibland, ibland tvärtom och hur det än är så är det lilla formatet perfekt för mej.

Därför är det självklart för mej att landa i saker innan jag lär dem vidare. Som i yogan. Jag har läst så mycket, hört så mycket och skapat mej viss kunskap om en del saker, men det är inte förrän de landat i min egen kropp, som jag förstår vad det egentligen är fråga om. Dessutom inte bara i kroppen, utan lika mycket i livet. För mej är det autentiska a och o, att jag kan stå för det jag säger och lär ut. Beskriva en position eller meditation på ett sätt så det blir begripligt och tillgängligt. Beskriva hur yogan arbetar i mitt liv.

Min ena coach i styrkesammanhang säger att ”tänk dej att du har ett mynt mellan skinkorna – knip så att det hålls där under hela lyftet”. Typ så. Då vet jag exakt vad jag ska göra och vilka muskler jag ska aktivera. Jag använder mej själv av dylika, ibland smått galna liknelser, både i träningen och när jag undervisar i yoga, för det har hjälpt mej när något varit knepigt. Vi behöver plocka ner kunskapen till gräsrotsnivå. Helt enkelt.

Min oförmåga att sitta still hänger tight ihop med min bristande koncentration när det kommer till att lyssna. Innan jag började träna slash springa och innan yogan också, så hade jag både problem med otålighetsmyror i kroppen och ett väldigt svajigt humör. Idag är jag betydligt mer i balans. Träningen gör mej trött på ett bra sätt och ävenom jag fortfarande faktiskt inte kan sitta still särskilt länge, med undantag för när jag mediterar, så är jag inte lika rastlös. Oftast ingen skillnad hur intressant en föreläsning är, så känns det som att alla andra sitter som ljus, medan jag mest bara ålar omkring på stolen. Lite lustigt att jag sen inte har några större problem att vara stilla i meditation, men det är ju ett annat sorts lyssnande (inåt) som inte kräver något av mej.

Att hålla mej sysselsatt är liksom en förutsättning för att jag ska hållas lugn. Låter som något diagnostiserbart, men det får vara hur det vill med det, så länge jag vet hur jag ska hålla ordning på mej själv. Så länge jag får fortsätta vara nyfiken. Blanda mina olika sätt att röra mej med meditation. Använda mej av kroppens alla kvaliteter. Så heter min blogg yoga löpning plus en massa meditation och en skivstång också.

 

*******************

Måste få kärlekslänka lite också. På tal om att låta sig inspireras av andra, och förundras över styrkan vi alla besitter. Finns såklart många fler jag innerligt gärna länkade till, men just nu, idag länkar jag vidare till:

Amanda och hennes blogg Nästan för lycklig. Det finns så mycket klokskap i den kvinnan, så mycket livsfundamentalt och -omfamnande. Jag delar inte hennes tro, men jag delar hennes tro på att det finns ljus. Och som hon kan skriva.

Linda och hennes Instagram @vredestig. En av de tuffaste brudar jag följer på Instagram. Hon började styrketräna för två år sedan och vilken resa! Idag är hon superstark och så härligt kaxig. Liksom jag blev hon förälskad i styrkelyft och det peppar mej så att någon i min egen ålder bara bulldoozar fram i utveckling och dessutom har jädra kul på vägen.

Annonser

7 reaktioner på ”allt jag håller på med.

  1. Hög igenkänningsfaktor!

  2. Idag har jag inget att tillägga mer än Namaste, Sat Nam, Wahe Guru och Amen ❤️️

  3. Åh men du skulle ändå försöka lyssna lite på Stykebyrån. Eller har du redan? Gör det medan du gör något annat! lagar mat eller så. De ger så många bra tips av just typen knipa mynt och sånt. Älskarom.

    • Schupp, Styrkebyrån (tumme upp btw!) har jag faktiskt lyssnat på då och då, typ när jag tvättar bilen :) Skulle säkert lyssna mer om jag bara fixade ha hörlurar när jag springer/promenerar, men får ”fel i huvudet” av det :P

  4. Ping: listlust och andra tankar. | yoga ♥ löpning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s