vår och vardag.

WP_20160423_10_44_48_Pro (1)

Känner mej ungefär lika från och till som vädret. Ja, det kanske är vädret det beror på. Ena dagen handstora snöflingor, nästa dag plus tio och strilregn. Innan det kalla nätter och solvarma sydväggar på dagarna. April. April.

Försökt hitta en stund varje dag då jag hinner vara ute. Tanka himmel, moln, skog eller trädgård. Fått till både en del kilometer, men också några skottkärror löv och gammal (gräs)groll i trädgården. Vill verkligen inte missa våren! Denhär tiden som är så föränderlig och då allt går så snabbt. En dagen bruna kvistar, nästa grönskande.

Håller stadigt i min sadhana. Min fyrtiodagars. Three minutes/exercises to Energy, Creativity and Prosperity. Tre minuter som i praktiken är tre minuter per övning plus vilan emellan och efteråt. En dryg kvart högoktanig kundaliniyoga. Alldeles exakt och precis vad jag behöver, tillsammans med min vanliga serie, som håller kroppen medgörlig.

Njuter av en rätt stilla lunk med allt. Inte för mycket av något, men inte för lite heller. En vår, som har mer vardag än en massa måsten. Så att hela jag hinner med. Det måste inte vara så himla mycket jämt. Det tog ungefär fyrtio år att inse det.

Och så är jag ledig resten av veckan. Hur bra.

Annonser

4 reaktioner på ”vår och vardag.

  1. Tror vi är såå påverkade av klimatet, det går inte att bortse från. Sen blir vi förstås påverkade på olika vis av olika årstider. Vi är ju fler som tycker våren är krävande och tuff än som tycker det om hösten. Vi får helt enkelt följa med som du gör. Själv känner jag fortfarande av vårens tuffa ljus och trötthet. Det brukar lätta när det gröna kommer tycker jag. Kram och tummen upp för syret!

  2. Åh så härligt med ledighet & tid att få vara ute.. Ja vädret är helskumt här också ena stunden sol & nästa hagel.. men ändå skönt att våren dröjer lite. Vill ha värmen i sommar istället. Kram

  3. Här har vi också tokväder. Jag har också tokväder inombords. Bläh! Helt med i ditt vara ute prat. Gör det så fort jag kan. Kram

  4. Åh vad skönt att vara ledig. :-)
    Och ja, det måste vara vädret. Man blir ju helt förvirrad själv…

    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s