don’t you worry child.

6tag_020516-074403

Vad gör du nuförtiden? Varför hör du aldrig av dig?
Jag är mest bara. Faktiskt varit väldigt offline för att vara jag senaste tiden. För att det är skönt och för att jag haft flera bra böcker att läsa och fastnat i en ny serie. Jag har ränt omkring i skogen, suttit i soligaste hörnet av trädgården och hängt med familjen. På ett plan tagit igen mej rätt rejält. Sovit tio timmars nätter. Slumrat i solen. Hunnit ikapp.

Himlen måste gråta.
Helt säkert litegrann. Eller egentligen är det nog vi som gråtit mest. Då vi begravde äldsta hunden förra veckan. Han hade varit småskruttig ett tag, men blev snabbt sämre och maken var tvungen att ta detdär jobbiga beslutet. Det enda rätta. Kvar i hundgården har vi ju tre galenpannor, så det är absolut inte tyst på något sätt. Allt är som det ska vara.

Jag vill tacka livet.
Alltid. Särskilt de mer gråtiga dagarna. Faktiskt. Då man alldeles nödvändigt blir påmind om vad som är viktigt. En del påminnelser är inte så våldsamma, mer ljumma liksom, andra är som en klubba i huvudet på en.

Jag är också tacksam över min yoga just nu. I synnerhet meditationen. Min sadhana. Min fyrtiodagars. Den är så riktgivande, Wahe Guru!

Jag skrattar idag.
Har åtminstone småfnissat. Är glad på ett varsamt vis. Inte längre sådär jobbigt vårtrött, utan lite försiktigt börjar de mer pirriga livsandarna gör sig påminda.

Nej, jag tittar inte ner mer. Jag tittar upp mot himlen.
Ja, jag försöker se längre än vad näsan är lång – inte bara för egen del, utan också för andras. Har sagt ‘förlåt’ i tysthet å andras vägar flera gånger senaste tiden. Dumma kommentarer i olika nätsammanhang, dömande utlåtande om andras liv och leverne och andra konstigheter som folk sprider omkring sig både i ord och handling. Konsten att vara tyst är en knepig luring. Underskattad.

Don’t you worry child.
Finns inget som tynger mej jättemycket i detta nu, förutom lite oro inför operationen nästa tisdag. Och en pytteoro inför Norgeresan, som kräver en hel del logistikarrangemang innan jag kan åka. Jag blir bara sämre på att resa och flytta på mej. Det gräver liksom onödigt stort hål i mina reserver. Samtidigt vet jag hur mycket jag behöver detta retreat! Jag vet hur jag törstar efter yogainput och yogasammanhang. Jag vet. Önskar bara jag kunde få lite Harry Potter-pulver att kunna teleportera dit mej med.

Skönt på något sätt att jag är grön i mitt sätt. Börja från botten och sköter det rätt.
Jag nämnde redan min sadhana. Den för mej verkligen till botten. Fast inte botten, som i botten, utan som i grund och struktur. Flera gånger hittat mej själv i djupa andetag länge, länge. På ett sätt som jag inte varit bortskämd med senaste månaderna. Därför vill jag så innerligt gärna till Lovund också – känns som att jag sätter grunden nu. Där kommer jag bygga på något nytt. I am I am.

Annonser

10 reaktioner på ”don’t you worry child.

  1. Fint, klokt, djupt och fnissigt på en och samma gång. Sänder några riktigt varma kramar då jag vet hur stort hål det blir när en hund försvinner.

    • Ja usch, jag vill inte ha någon ”egen” hund längre, det är så jäkla tungt när de vandrar vidare. Föredrar att finnas med på ett hörn med makens istället, det är fullt tillräckligt eländigt ändå… Kram på dej!

  2. Ja, extra kramar för hundens skulle. Vet precis! Känner också igen mig i det där med resandet. Packa är värst. Och så lycka till med operationen, igen!!! Massor av kramar!

  3. Du samlar ihop och förbereder, fint. Allt kommer att gå bra vid din operation och sen kan du åka lite förnyad på din retreat – så välgörande. Har all förståelse för din längtan! Är i samma sits att jag behöver en grupp, en färdledare och nya insikter 🙏🏻 Varm kram!

  4. Åh vilken fin video till Nirinjans sång. Känner igen det där med resandet är precis likadan, vill komma iväg men det tar så mycket energi. Fint att läsa här idag. Kram♥

  5. Att begrava hund är det tyngsta jag har varit med om. men så tacksam över att jag fick ha henne hos mig innan det! Känner med er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s