en själ i människoform.

WP_20160505_08_22_14_Pro

Sitter glupande hungrig vid köksbordet och kan inte få i mej frukosten snabbt nog. Kaffet är starkt och mjölkskummet sött. Ljuva lediga morgon. Hade yogaklass igårkväll och blev inte trött förrän alltför sent, ändå vaknade jag vid halv sju. Och är det något jag lärt mej så är det att stiga upp just då, inte somna om och vakna helt klubbad tre timmar senare.

Finns en kriya i yogalärarmanualen, pdf finns här, särskilt ämnad som morgonrutin. Den är ungefär fyra kilometer lång, men så jobbar den genom hela kroppen också. Sådär så man blir alldeles mör och uppmjukad överallt. Jag gjorde den precis.

Älskar känslan av att ha tagit hand om hela mej genast jag vaknar. Att det första jag gör är att återkoppla till Den som är Jag. Inte börja med att kolla av mobilen och kickstarta igång hjärnan med onödigt vetande och brus. Erika beskrev det väldigt bra häromdagen.

Älskar också känslan när jag chantat mitt sista Sat Nam och böjer ner mitt huvud mot golvet – vetskapen om att ”When Sadhana happens, everything should happen to you, and you should come out as a winner, you should come out victorious!” [Yogi Bhajan]. Då har jag gjort vad jag kunnat för att bädda för en bra dag. Jag har satt tonen. Jag kommer få det jag behöver och jag har lättare att urskilja vad som är viktigt.

Sen kommer väldigt ofta Livet emellan. Så är det ju. Man blir ju inte supermänniska för att man yogar, men man blir lite mera orubblig och det är en av de mest fantastiska egenskaper en själ i människoform kan ha.

Annonser

8 reaktioner på ”en själ i människoform.

  1. Vi är inte supermänniskor. Men vi är superviktiga människor, alltihop. :-)
    Kram M

  2. Vackra du som sätter ord på det obeskrivliga! Namaste ❤️️🙏🏻

  3. Jag läser allt du skriver, varje inlägg, tassar utan att kommentera, berikad av det du delar med dig av. Du har en godhet som når mig ända in i själen.
    Sat Nam <3

  4. Blev så sugen på kriyan som jag bara gjort några gånger när jag har haft/varit på sadhana. Men tyvärr har jag inte haft 4 km yogatid än så länge:-).. Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s