mamma, jag och elvis.

image.jpeg

En bra dag. Morsdag här hos oss. En dag som jag helst tar som den kommer. I år ville jag inte äta morsdagslunch ute. Trivs ju bäst här under min korkek.

Tog därför en hund (inte Elvis på bilden ovan, han knaprade jag senare bakom örat hos svärmor) med mej ut i skogen i förmiddags. Varmt och stilla. Grodorna kurrade i diken, aldrig hört så många på en gång och inte sett så bubbliga vatten förut. Vilka mängder grodrom. Iiik.

Sen kaffe hos svärmor all inclusive. Studsmatta som monteras, bollar som sparkas, kusiner som stojas och kakor som äts. Och lite hockeysoffa däremellan.

Min egen mamma är inte längre här. Jag hyllar henne i hjärtat och i de ord, som en del av er redan läst på fejsboken.

”Mamma, det är elva år sedan. Elva år sedan du var här på din morsdag. Minns inte hur den dagen såg ut, det var en så galen tid och det mesta handlade om hur du mådde för dagen. Antar att vi just för elva år sedan slapp äta tårta med din söta grädde – för ärligt, sådär mycket socker sätter man inte i grädde, mamma!
Du var inte mycket för traditioner. Eller ja, en del saker hade du fått om bakfoten och du var ohejdad fyrtiotalist, men jag vet ju nog idag varför jag helst inte plockar fram tomtar, kycklingar och anser att varje dag är en vändag, inte bara en specifik dag i februari. Du var likadan.
Vi tänkte väldigt olika om mycket. Idag ser jag att det gjorde mej självständig. Du curlade inte nånstans och jag är otroligt tacksam för det. Sen var du onödigt uppoffrande för pappas skull, herregud, som om han inte hade kunnat vika sina kläder själv och steka sitt ägg?!
Nu är du nånstans där jag inte är, men det är okej, för du gör dej påmind ibland. Sådär så jag hajar till och tittar mej över axeln – som när jag INTE viker haddukarna snyggt, men också när jag säger något åt min egen dotter, då när jag hör hur jag låter precis som du ❤️”

Annonser

10 reaktioner på ”mamma, jag och elvis.

  1. ❤️️❤️️

  2. Fint inlägg <3. Jag vet det där med att liksom göra saker fast ens mamma skulle tyckt att det skulle vara på ett annat vis.. *fnissar* Och -jag låter också som min mamma. Men bäst av allt – hon var stark och envis, det är jag också.

    • Jag har alltid varit lite rebellisk och säger ofta att jag är väldigt olik mamma och det ÄR jag (är mer lik min pappa på alla sätt), men vissa saker är nog överförda i rakt nedåtstigande led :P

  3. Läste ditt inlägg på insta och nu och blir tårögd och gråtig. Ger mig en tankeställare när man har sin mamma men ibland kanske man inte alltid uppskattar alla sidor. Stora kramen♥

    • Så är det ju och himla svårt att alltid vara tacksam och ödmjuk över att man har sina nära & kära kvar. Livet är ju så. Sen är det jättefint att bli påmind ibland och få ge en extra kram eller så ♥♥

  4. ❤️️ Så himla vacker, klok, rolig och känsloladdad text! ❤️️ :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s