dendär sista raden.

image

Kan inte låta bli. Så jag bjuder på lite behind the scenes. Då man ska försöka få till ett foto för instagram, som matchar fyrtiodagars globalsadhanan fram till midsommar. The Compassionated Heart.

För övrigt en så ljuvlig meditation att jag helst skulle göra den fyra gånger till ännu idag. Rakhe Rakhanhar är ju ett mantra, som ställt så mycket tillrätta i mitt liv. Det har skurit rakt igenom tonvis av negativitet och sorg. Vet inte hur många gånger jag glatt har trallat mantrat, för att bryta ihop av fulgråt i sista meningen. Sista meningen har bokstavligen slitit ut hjärtat ur kroppen på mej – fixat det och satt tillbaka det. Gång på gång.

Jis simrat sukh ho-eh saglay dookh jaa-eh.

Jag hittade en otroligt vacker översättning av mantrat hos Klas Landahl (där också en utförligare beskrivning av mantrat finns, så fint, läs!) och ävenom jag fått sista meningen översatt många gånger förut, så sammanfattade just dessa ord all gråt jag fått gråtit ut tack vare mantrat. Tack vare den ofattbara kapacitet, som chanting faktiskt besitter.

Rakhe Rakhanhar i sin helhet på den vackraste svenska:

”Skapelsen är hållen i en perfekt ordning av en intelligens som genomsyrar allt – allt är fullkomligt precis som det är. Jag kan ständigt ta emot guidning som tar mig från okunskap till insikt, ta emot hjälp att släppa taget och lämna över mig till helheten. Livet är den ena gåvan efter den andra. Allt är kärlek. Det kommer alltid finnas människor omkring mig som kan hjälpa, lyfta och stärka mig. När jag är absorberad i tidlös närvaro så försvinner mina rädslor och tvivel. Jag kan hitta vilsamhet med universums ordning. När jag kontemplerar dess fullkomlighet känner jag lättnad.
När jag minns vad jag verkligen är försvinner alla sorger och lidanden och jag känner fridfullhet och glädje.”

Sat Nam.

 

Annonser

6 reaktioner på ”dendär sista raden.

 1. Fniss, jag hakade på idag. Fast jag hade lite problem med när händerna skulle vara på hjärtat och när de skulle vara på knäna. Smygtittade och kände mig som världens nyckelhålsspion. Fast jag tror att jag behöver detta. Tack för att du för in mig på denna bana! Hoppas jag kan hålla mig på den. Kramar

  • Jaaa, så glad jag blir! Kram och keep up ❤️
   Tro inte annat än att jag också behöver kika upp när en meditation är ny, men efter dagar sitter det!

 2. Tack, fastnade en lång stund hos Klas..Ha ha känner igen behind the scenes, så fint♥. Jag är också med även om jag hade missat att det var på gång med denna sadhana. Men ibland är det bara att hoppa på, inte tänka:-). Läser ovanför: otippat och härligt att du hänger på Marika! Kram & Sat Nam♥

 3. Men men vem har tagit bilderna behind the scenes?! :) Kan aldrig låta bli att fundera på det, fotograffru som jag är! Skämt åsido, bilden blev jättefin och den utstrålade det du ville åt tror jag, frihet och compassion for the heart, så vackert!

  • Fnissar ibland åt typ Paolo Roberto och Jonna Jinton, som än i denna dag blir ifrågasatta huruvida de fotat själva. Som om man inte idag, med dagens teknik, kan fixa hela rubbet själv :) Jag känner mej mest bekväm när jag fotar själv, comfort zone du vet ;)
   Kram och tack för dina ord ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s