mmm, vad bra.

love-1120294_1920

Dag fem av The Compassionate Heart. Längtar till varje morgon. Längtar till varje sadhana. Längtar lite till Norge och Lovund också. Till yogaretreatet. Men gläds åt dem som är där och njuter av bilderna jag får se. Det är nog mest bara mitt huvud som så himla gärna hade velat vara med, resten av kroppen (och själen) är nöjd över att ha stannat hemma.

Har kunnat sluta äta värkmedicin och känner hur orken återvänder. Ett par kvällar har jag tränat lätt. Knäböj utan vikt med paus i nedersta läget, väckt armarna och axlarna ur sin slummer med hantlar och jobbat med min rörlighet. Skönt. Jätteskönt.

Det är något särskilt att återerövra sin kropp. Nu har jag inte varit dödssjuk på något sätt, men alla som fått smaka på Det Begränsade vet hur det är. Man är inte mer än människa och man kan inte gå längre än till sig själv. Nu har jag inte varit sugen på att återerövra något överhuvudtaget förrän senaste dagarna. Och fortfarande är  jag försiktig och inåtlyssnande. Ändå tror jag på rörelse och att komma igång.

Dag fem av global sadhana betyder också att det är bara trettiofem dagar kvar till min semester. En dryg månad. Kan man ha en bättre nedräkning?! Har inga storslagna planer inför sommaren, kommer fortsätta hemestra och ta tillvara det som finns precis under näsan på oss. Lite yogaäventyr, mycket skog och hav och kanske till och med ett tält i bagaget ibland. Mmm, det kommer bli bra.

bild från pixabay
Annonser

8 reaktioner på ”mmm, vad bra.

 1. Rörelse är alltid rörelse, tror precis som du. Mjuk mjuk start är det bästa för kroppen 💙

 2. Ja den är underbar vår sadhana, hjärtat blir stort och varmt. Här blir det också semester i år. Tänkte på det när jag yogade i morse. Men kriyorna kan vara som en resa i sig..:)

 3. Hej! Vad jag blir sugen på denna sadhana, en vecka för sent. Gör du meditationen efter ett kundalinipass eller bara för sig? Namaste!

  • Går så fint att haka på närsomhelst ♥
   Alltid när jag gör en meditation över längre tid så är det olika hur och när jag gör den från dag till dag. Ibland blir det bara meditationen, ibland före eller efter min kriya. Det har ingen betydelse, egentligen, man gör så gott man kan, NÄR man kan :)
   Kram och Sat Nam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s