#stillhet #meditation #ledigfredag

Det är på något vis stillastående just nu. Eller. Jag känner det som att jag står stilla och världen pågår omkring mej. Det låter lite negativt, men jag tycker om det. Jag är tacksam över att jag kan stå emot och vågar välja bort. Kärringen mot strömmen. Som vanligt. Men har fått lära mej den hårda vägen att det inte går att vara i elden jämt.

Antar att det är järntillskottets förtjänst att jag inte somnat innan tio på kvällarna senaste tiden. Det är märkligt hur man vänjer sig vid järnbrist. Kroppen är faktiskt dumdristigt anpassningsbar ibland. För min del ger sig mina dåliga blodvärden till känna på kvällarna. Eller i princip via de långa nätterna. Sover galant åtta timmar, ofta fler.
Skum känsla att vara lite piggare. Haha.

Och så meditationen, Wahe Guru, säger jag bara! Mjuknar i alla kanter av den. Vet faktiskt inte när jag senast gått in i en meditation, som jag gör nu. Det är inte så att jag försvinner i ett vakuum varje morgon, ibland glömmer jag att ta ner händer från hjärtat och ibland blir de kvar på knäna en mening för länge. Ibland har jag tankarna i tvättkorgen och ibland någon annanstans. Men ändå. Mantrat i sig är ju mitt livselixir (det dyker förresten upp i alla möjliga sammanhang när jag googlar kriyor, meditationer och annat), så det finns liksom redan inplanterat i mina celler. Det fantastiska är att nu kan jag sjunga det i glädje, lugn och ro, inte i fulgråt och andnöd.

Nu stundar långhelg. Ledig imorgon (alla fredagar i sommar!) inklusive morgonyoga på en brygga, då jag får rulla ut min matta och bli vägledd av en kär vän som är MediYoga-instruktör. Sat Nam.

Annonser

8 reaktioner på ”#stillhet #meditation #ledigfredag

  1. Tack för att du delar! Trodde att jag var den enda som inte får ordning på händerna och tankarna i fina meditationen. Sååå glad att jag hoppade på ändå. Kramar


    • Det är när tankarna sticker iväg som jag glömmer flytta händerna, jag bara sjunger vidare :P
      Kram och glad du är med!

  2. Fint. Lugnt. Själv börjar jag fundera över vem jag är i den här stillheten och där allt är ok liksom :) Jag känner nästan inte igen mig. Eller också är det här jag. Helt enkelt. Hursom. Låter fint med lediga fredagar och yoga utomhus. Sat Nam

  3. Himla skönt att du blir piggare igen.Och yoga på brygga. Åååh! :-)

  4. Åh känner igen från meditationen, och så lite mediyoga på det. Perfekt på alla sätt och vis. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s