poddelipodd och kompromisslöshet.

image

För ett tag sedan skrev jag att jag antagligen är den sista på jorden, som inte lyssnar på podcasts. Men skam den som inte kan ändra sig. För nu har jag hittat ett tillfälle då jag faktiskt både har tid och kan koncentrera mej på att lyssna. Och det är när jag tränar i garaget!

Helt perfekt. Istället för skränig musik, så klickar jag igång ett avsnitt med någon av favoriterna.

Igår lyssnade jag på Våga förändra dig-avsnittet av Träningspodden. Det var precis vad jag behövde höra, för det hänger tight samman med det jag skrev om vikten av att lita på sig själv. Varför det just nu känns så angeläget för mej vet jag inte riktigt.

Tror det är viktigt att rannsaka sig själv med jämna mellanrum. Återkoppla till de mål, intentioner och vad vi i sanning verkligen vill. Men också fundera över varför det blir snårigt ibland. Och varför vi så ofta hamnar i kompromissträsket. Vad är det som hindrar oss från att nå de mål vi satt upp.

Man säger ju att man alltid är två som grälar, bägge parter har del och ansvar i en konflikt. Även i den med sig själv. I allra högsta grad. Just nu behövde jag ögonöppnaren, som Lofsan och Jessica lyfte fram, om att ju mer jag kompromissar desto mindre ska jag vänta mej resultatmässigt. Om det så gäller att flumma runt och #tränaförlivet utan desto mera mål – då ska jag inte heller förvänta mej att kunna göra tio chins på raken. Inte heller ska jag förvänta mej att min meditationsnerv ska bjuda på sensationella, djupa insikter, om jag inte dagligen investerar helhjärtat i min sadhana.

Enkel matematik, men som vanligt handlar det om att våga. Våga investera, våga satsa och aldrig glömma att det jag inte gör idag, det ångrar jag längre fram. Sat Nam.

[Klickar du på den lånade bilden kommer du direkt till avsnittet.]

Annonser

7 reaktioner på ”poddelipodd och kompromisslöshet.

 1. Haha, jag är nog sist på bollen här. Lyssnar inte på något. Vet inte hur det blev så, men jag har ingen lust helt enkelt. Missar förmodligen massor :)

  • …eller så inte ;)
   Jag har inte varit ett dugg intresserad heller. Ärligt. Orka ta till sig y.t.t.e.r.l.i.g.a.r.e ett fenomen. Särskilt då jag, som sagt, har lite svårt att både hitta tid och koncentrera mej. Men där i garaget är det toppen!

 2. Jag läser alltid här men har svårt att kommentera från telefon, men nu blir det av igen. Ja lyssnar på podd när jag jobbar ibland så jättetack för tips. Kram♥

  • Känner igen. Ibland är det ett rent helsike att få kommenterandet att funka. Finns ingen logik i det heller ;)
   Kram!

 3. Ärligt och förtröstansfullt inlägg. Jag ska dra igång Styrkelabbets podd, ta en promenad och sen vädra kettlebellsen. Inte riktigt vad som stod på schemat 😉. Men det jag behöver och kan göra just nu. Märkligt sammanträffande att jag idag funderade på mina träningsmål. Jag kom nog fram till att jag behåller dem, hur ”orimliga” de än må vara. Jag vill ge mig och mina mål en ärlig chans och inte snubbla halvvägs. Sen behöver jag lyssna in kroppen och ladda batterierna just nu, men jag vill fortsätta mot mitt träningsmål. Kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s