be the lighthouse.

WP_20160530_10_06_21_Pro

Höll en fin yogaklass igårkväll. Mjuk och stark på samma gång. Känner mej så hemma i teknikerna och att dela med mej av kundaliniyogan är fantastiskt roligt. Jag kan ärligt inte ens jämföra det med andra yogaformer, som jag undervisat i. Kanske beror det på att jag aldrig riktigt kände för dem eller så var jag helt enkelt inte redo. Jag upplever ingen stress under klasserna idag, något som jag faktiskt kunde göra när jag undervisade Ashtanga Vinyasa eller lite mer flödande Hatha Yoga.

Idag är jag trygg som lärare. Inte färdig. Trygg. Jag litar på och vet att teknikerna jag lär ut även hjälper mej i själva undervisandet.

Igår kände jag också att temat, Be the Lighthouse, var något jag kunde relatera till och hade flera saker att säga om. ‘Fyren’ är en symbol, som visar sig för mej i alla möjliga sammanhang. Mitt spirituella namn hyser även innebörden av ljus och att vara vägvisare. Jag ser det inte som att jag skulle vara speciell på det sättet, utan mer att jag ser det som min förbannade plikt att dela med mej av det jag fått lära mej. Helgalet om jag bara skulle sitta ensam på mitt rum och panta på detta!

Yogan gör ju att vi blir varse vårt eget ljus och att vi också tillåter oss att bli vägledda av det. I förlängningen hjälper det också andra. Vi blir litegrann som fyrar i en annars ganska grå massa. Jag tycker mycket om den tanken. Inte att vi yogisar är helgon på något sätt, men att vi med vår närhet till det autentiska banar väg för alternativ till stress, oro och livsångest i ett samhälle som blir alltmer sjukt.


Be the Lighthouse
en rörande hyllning till kundaliniyogans fader Yogi Bhajan

Annonser

4 reaktioner på ”be the lighthouse.

  1. Ja vad ska man säga HURRA vad jag är glad över dig och kundaliniyogan och nu gav du mig massor med inspiration! Shine on! Kram

  2. Det var längesen jag kommenterade även om jag läser hos dig varje gång du skriver. Glad att din operation gick bra och glad över allt du förmedlar. Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s