det ska tydligen vara såhär nu. innan det blir på något annat sätt.

Alltså nu känner jag att det börjar bli dags för lediga dagar. Inte för att jag är supertrött eller har lust att spränga jobbet i bitar, nej, men jag börjar bli slut i huvudet. Och irriterad. Rent generellt har mitt temperament lugnat ner sig med åren. Åldern? Yogan? Men ibland blir det tydligt att det finns latent därunder nånstans. Nu någon dag innan semestern (jag går vid midsommar) blir det extra tydligt.

Efter att jag kom hem från fina retreatet i lördags var jag så trött att jag slumrade av och till i soffan resten av dagen. Vaknade en procent till liv mot kvällskvisten, fick min meditation gjord efter lite tandagnissel och ja, sen var jag liksom ur spel. Hade bara lust att räcka ut tungan åt the compassionate heart, helst hade jag bankat på en sandsäck.

En känsla av grus i systemet. Nej, inte pms. Det är något annat. Brusar upp. Irriterar mej. Hade kunnat kliva ur bilen mitt på vägen igår och dela ut flyers med trafikregler åt halva mänskligheten. Dammsög huset så mattor flög och stolar stjälpte. Surade över smutsvätt, över maten och att filten låg snett i soffan. Skivstången för tung(!) och myggorna bet. Hög igenkänning på Nina 23 år.

Imorse gick meditationen bättre, men hrmpf vad den kan skava precis innan jag gör den just nu. Frestelsen att strunta i den har varit oroväckande ett par dagar. Men nu är det väldigt få dagar kvar och jag är ärligt nyfiken på hur det känns på fredag, midsommarafton, då jag tonar in i den för sista gången. Mamma sade ibland, när något var eländigt, att det behöver vara såhär nu innan det kan bli bättre igen. Söker lite tröst i det.

Kan inte annat än le lite också. Jag menar, har man inte mera drama i sitt liv än att man välter stolar då man städar och bryter ut sig på sina medtrafikanter så ja, då har man nog ett bra liv.

Annonser

10 reaktioner på ”det ska tydligen vara såhär nu. innan det blir på något annat sätt.

  1. Det skaver ibland. Fast man har ett bra liv och i-landsproblem. Så är det bara. Kram

  2. För egen del har jag oftast haft den känslan du beskriver innan ledigheten eller precis när den börjat. Kanske samlar man på sig lite som man sen städar ut (i dubbel bemärkelse) 😊 Kram syster!

  3. Ha ha känner igen, i söndags tänkte jag att jag kanske lika gärna kan sluta med meditationen, skulle inte spela någon roll liksom… hi hi men det är bara att hänga i nu och GÖRA! Kram

  4. Känner igen mig. Senaste veckorna har varit rejält ”gnissligt”… :-/

  5. Precis som andra skriver, jag blir lättirriterad och extra trött innan jag ska gå på ledighet. Svårt att hitta energi och lust. Väntar bara ut tiden. Snart…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s