tid för sutras.

image

Humee Hum, Tumee Tum, Wahe Guru;
I am Thine, in Mine, Myself, Wahe Guru

First Sutra – Recognize the other person is you.

Började min dag med Basic Spinal Series (pdf) och meditationen för första sutran by Yogi Bhajan, efter en liten kamp i sängen när jag vaknade 6-tiden. Vann över huvudet, som tyckte jag skulle ligga kvar och dra mej… jag har ju ändå semester.

Älskar tidiga morgnar, men har ändå lite svårt att hålla fast vid dem när jag är ledig. Den ständiga dragkampen mellan huvudet, kroppen och själen.

Den världsliga delen av mej sölar gärna på morgonen, den själsliga kliver upp okristligt tidigt, men det  är inte  samma sak att vakna trög vid åtta. Jag blir smått stressad över att yogan drar ut på tiden och det är som att hela dagen förskjuts på något sätt.

Idag var jag uppe lite över sex och färdigsadhanad(!) lite över åtta och då ligger resten av dagen orörd. Bästa!

Insåg redan i helgen att det nog kommer krävas lite tålamod och tid innan jag landar i det stilla och förnöjsamma. Må så vara att jag inte ramlade in svettig, genomslut och uppspeedad i ledigheten, men nog behövs ändå tid att komma ner i varv. Inte minst få tyst på huvudet som anser att jag ska carpe diemma så det ryker, boka resor och planera dagar. Kroppen däremot är nöjd bara den får springa lite, lyfta lite och sola lite.

Så. Projekt: Tysta huvudet  får vara en genomgång av just The five Sutras inklusive meditationerna som hör till. Jag har inte riktigt tagit mej tid att djupdyka i dem tidigare. Nu är det dags. Tid för sutras.

Annonser

10 reaktioner på ”tid för sutras.

 1. Jag älskar de 5 sutras men har inte koll på meditationerna… Jag är verkligen jättedålig på att komma upp på morgonen nu.. Måste skärpa mig.. Tack för inspirationen! Kram

  • Finns så mycket att lära, man får påminna sig själv om att en sak i taget. För mej känns det lättare att tex. leta fram kriyor/meditationer kring olika saker än att försöka pränta in teori – det får man ändå i samband med sökandet OCH praktiserandet :) Kram och tillit inför din morgonsadhana ❤️

 2. Åh, vad du inspirerar! Jag jobbar själv på att bara sitta. Andas. Inte göra något alls.
  Det är galet svårt.

  • Jag ‘satt’ ju ett tag i vintras, men gav upp efter bara nån vecka. Skittufft just då! Andra perioder har jag haft ro hur länge som helst. Tänker att det är som det ska – just nu behöver jag ha en specifik meditation för att hållas på banan, men sen om en tid kanske det är dags för det absolut stilla?!

 3. Åh vad jag behövde läsa detta. Jag har faktiskt medvetet avhållit mig från yogan mer än en vecka pga inflammationen i höften och det tar på mitt själsliv, behöver nu hitta tillbaka till disciplinen och att ge mig själv tiden. Jag har den ju, behöver inte snåla med mig själv. Kram!

  • Så lätt att komma ifrån när något fysiskt hindrar. Huvudet som säger att äh, kan du inte göra dina asanas är det lika bra du låter bli. Ett inte helt enkelt projekt att ta sig förbi det babblet :) Kram och keep up!

 4. Åh, vill så gärna ta mig upp tidigt på morgonen, men misslyckas i stort sett alltid….. Det låter så himla härligt. Har du några tips?

  • Jag är väldigt morgonpigg :) och vaknar oftast vid 6 av mej själv (förutom idag då haha, som jag precis skrev om), men sådär överlag så tror jag på rutin helt enkelt. Sträva mot att stiga upp vid samma tid varje dag, vardag som helg, och lägga sig detsamma. Ävenom det är skönt att ”ruska om klockan” när man är ledig ;) Syvende og sist handlar det om vilja och prioriteringar, lite trist sådär ❤

   • Ja, jag får helt enkelt ta tag i det bara. Det är ju en sak jag innerst inne inte vill vara utan 😀❤️

 5. Hoppas du och huvudet kom överens om lagom mix av resor, träning och ”att bara vara” nu under sommaren. Jag fick en bra mix på min semester. De inplanerade resorna räckte. I övrigt har jag använt semestern till att träna och ”grunda om mig”, särskilt inför kommande utmaningar. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s